ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η συνέντευξη του πρίγκιπα Andrew για το σεξουαλικό σκάνδαλο θα μετατραπεί σε ταινία

Ο Peter Moffat γράφει το σενάριο, βασισμένο στην εκρηκτική συνέντευξη του Andrew στο BBC Newsnight

must.com.cy

Της Μαρίας Σάββα

Η συνέντευξη του πρίγκιπα Andrew ενέπνευσε μια σειρά ερωτήσεων για τον Μόφατ «Τι νόμιζε ότι έκανε; Ποιος τον έβαλε να το κάνει; Γιατί, όταν ο υπόλοιπος κόσμος ήταν τόσο τρομοκρατημένος, νόμιζε ότι είχε πάει τόσο καλά; Τι άνθρωπος είναι αυτός;» είπε ο ίδιος.

«Ερευνώντας την ταινία και μιλώντας με όσους βρίσκονται στο εσωτερικό αυτής της εξαιρετικής ιστορίας, πήρα τις απαντήσεις σε όλες αυτές τις ερωτήσεις. Προκαλούν, συχνά εκπλήσσουν, μερικές φορές ενοχλούν και νομίζω ότι δημιουργούν μια συναρπαστική ιστορία για την εξουσία και την κατάχρηση και το δημοσιογραφικό θάρρος».

Η συνέντευξη του πρίγκιπα Andrew με την Maitlis προβλήθηκε τον Νοέμβριο του 2019, λίγους μήνες αφότου ο Epstein, ο πλούσιος χρηματοδότης που ομολόγησε την ενοχή του για υποκίνηση ανηλίκων το 2008 βρέθηκε νεκρός στο κελί της φυλακής του ενώ περίμενε τη δίκη για ομοσπονδιακές κατηγορίες για σεξουαλική διακίνηση. Ο θάνατός του κρίθηκε ως αυτοκτονία. Η συνέντευξη επικεντρώθηκε στη σχέση του Andrew με τον Epstein και στους ισχυρισμούς της Virginia Giuffre ότι ο πρίγκιπας Andrew την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν ανήλικη. (Ο Πρίγκιπας Andrew συμβιβάστηκε με τον Giuffre εξώδικα για ένα αναφερόμενο ποσό άνω των 12 εκατομμυρίων λιρών.) Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο πρίγκιπας Andrew είπε ότι παρέμεινε φίλος με τον Epstein ακόμη και μετά την αποφυλάκισή του επειδή ήταν «υπερβολικά έντιμος». Επίσης, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του Giuffre, ισχυριζόμενος ότι ήταν με τα παιδιά του στο Pizza Express τη νύχτα της φερόμενης επίθεσης.

Η συνέντευξη εξετάστηκε εξονυχιστικά και γελοιοποιήθηκε από το κοινό, και παρόλο που πιστεύεται ότι είχε εγκριθεί από τη μητέρα του Andrew, τη βασίλισσα Ελισάβετ Β', ο Andrew αργότερα αφαιρέθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση