ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Joe Biden: Έβλεπε το Super Bowl και ανέβαζε βίντεο στο TikTok

O Biden υπέγραψε νομοθεσία που απαγόρευε τις συσκευές που ανήκουν στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να χρησιμοποιούν το TikTok.

must.com.cy

Μαρία Καραμάνου

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Joe Biden, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο TikTok την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, ανοίγοντας έτσι την προεκλογική του εκστρατεία με έναν εντελώς νέο τρόπο. Το βίντεο, διάρκειας 30 δευτερολέπτων, εστίαζε στο Super Bowl, αποτελώντας μια σαφή προσπάθεια του Biden να κερδίσει την ψήφο των νέων.

Στο βίντεο, ο 81χρονος πρόεδρος των Δημοκρατικών φαινόταν να παρακολουθεί το Super Bowl στο σπίτι του, απαντώντας με χαρακτηριστικό χιούμορ σε ερωτήσεις σχετικά με το παιχνίδι. Η λεζάντα του βίντεο ήταν «lol hey guys», υποδεικνύοντας μια φιλική και ανεπίσημη προσέγγιση από τον πρόεδρο. Με αυτόν τον τρόπο, ο Biden επιδίωξε να συνδεθεί με τους νέους και να προβεί σε μια πιο προσιτή προσέγγιση μέσω του TikTok.

Η απόφαση των στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας του Biden να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό για τον πρόεδρο στο TikTok είναι αξιοσημείωτη δεδομένου ότι το TikTok είναι απαγορευμένο σε πολλές συσκευές που ανήκουν στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Στα τέλη του 2022, ο Biden υπέγραψε νομοθεσία που απαγόρευε τη χρήση του TikTok σε περισσότερες συσκευές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Αυτή η διάταξη ήταν μέρος ενός μεγάλου νομοσχεδίου δαπανών. Επιπλέον, αρκετές πολιτείες και η πόλη της Νέας Υόρκης ακολούθησαν το παράδειγμά τους, απαγορεύοντας τη χρήση του TikTok σε κρατικές συσκευές πέρυσι. Αυτό αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες που υπάρχουν σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων και την ιδιωτικότητα στη χρήση του TikTok. Ωστόσο, η απόφαση να δημιουργηθεί λογαριασμός για τον Biden υποδεικνύει τη σημασία που δίνεται στην επικοινωνία με τους νέους και την εκμετάλλευση της δημοφιλίας της πλατφόρμας.

Η ByteDance, μια εταιρεία με έδρα την Κίνα, είναι η μητρική εταιρεία του TikTok, μιας από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο.

 

@bidenhq

lol hey guys

Fox nfl theme - Notrandompostsguy

Ο ομίλος Susquehanna International Group αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξωτερικούς επενδυτές της TikTok. Ο συνιδρυτής της εταιρείας, Jeffrey Yass, έχει δωρίσει εκατομμύρια σε βουλευτές με σκοπό να εμποδίσει την πλήρη απαγόρευση της εφαρμογής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες από πολιτικούς για το περιεχόμενο που διανέμεται στο TikTok και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως όσον αφορά την επίδρασή του στην ψυχική υγεία των παιδιών και την ασφάλεια τους στο Διαδίκτυο.

Σύμβουλοι της προεκλογικής εκστρατείας του Biden εξέφρασαν την άποψη ότι ο λογαριασμός του στο TikTok αποτελεί μέρος της προσπάθειας να επικοινωνήσουν με ψηφοφόρους από διαφορετικά κοινωνικά δίκτυα. Ωστόσο, ορισμένοι θεωρούν ότι η προώθηση της ιδέας της απαγόρευσης του TikTok μπορεί να έχει γίνει με κίνητρα πολιτικής προβολής, παρά με σκοπό την πραγματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα κοινωνικά μέσα.

Η εφαρμογή παραμένει ζωτική για τους νεότερους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν επιτραπεί να ψηφίσουν. Σύμφωνα με δεδομένα του Pew Research που δημοσιεύθηκαν στα τέλη του 2023, περίπου το ένα τρίτο των ατόμων ηλικίας 18-29 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι λαμβάνουν τακτικά ειδήσεις από το TikTok, ένα ποσοστό που αντιπροσωπεύει το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ.

Το TikTok έχει γίνει μια από τις πρωταρχικές πηγές ενημέρωσης για τους νέους, προσφέροντας μια γρήγορη και ευκολοπρόσβλητη πρόσβαση σε ειδήσεις και πληροφορίες μέσω σύντομων βίντεο. Αυτή η τάση αποδεικνύει τη σημαντικότητα των κοινωνικών μέσων στη σύγχρονη ενημέρωση και επικοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε στο σπίτι του στη Φλωρεντία μετά από μακρά ασθένεια
ΠΗΓΗ: AFP
 |  SHOWBIZ