ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κάρολος ή William στην θέση της βασίλισσας;

Τι θα συμβεί αν δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα βασιλικά της καθήκοντα;

must.com.cy

Της Ζωής Τουτουντζίδου

Πολλοί είναι αυτοί που εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ μετά την νόσηση της με τον κορωνοϊό, αλλά και για την ίδια την μοναρχία.

Διερωτώμενοι μάλιστα τι συμβαίνει στην περίπτωση που η βασίλισσα δεν είναι ικανή να ανταπεξέλθει στα βασιλικά της καθήκοντα.

Υπάρχει φυσικά σχετική νομοθεσία που προβλέπει ότι αν η βασίλισσα αναγκαστεί να αναστείλει τα επίσημα καθήκοντά της, λόγω ασθένειας ή επειδή βρίσκεται στο εξωτερικό, δύο ή περισσότεροι «σύμβουλοι» μπορούν να ενεργήσουν εκ μέρους της.

Αυτοί οι σύμβουλοι δεν είναι άλλοι από τους τέσσερις πρώτους διαδόχους στην λίστα των γαλαζοαίματων. Οι οποίοι είναι κατά σειρά, ο πρίγκιπας Κάρολος, πρίγκιπας William, ο πρίγκιπας Harry και ο πρίγκιπας Andrew.

Να θυμίσουμε πως στο παρελθόν ο πρίγκιπας Κάρολος έλαβε ξανά καθήκοντα βασιλεία μετά από πρόβλημα που αντιμετώπιζε η βασίλισσα με την υγεία της.

Ωστόσο, αξίζει να τονίσουμε πως από τα τέσσερα αυτά άτομα της λίστας, ουσιαστικά τα δύο μπορούν να διαδεχτούν την βασίλισσα, καθώς ο πρίγκιπας Harry έχει μετακομίσει στην Αμερική και ο Andrew δεν είναι καθόλου αγαπητός από τον Βρετανικό λαό μετά την εμπλοκή τους σε σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση