ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Kate Middleton: Υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία

Τι ακριβώς είναι η προληπτική χημειοθεραπεία στην οποία υποβάλλεται η πριγκίπισσα της Ουαλίας

must.com.cy

Μαρία Σάββα 

Το μυστικό που κρατούσε για μήνες επιτέλους βγήκε στο φως, καθώς η Kate Middleton αποκάλυψε τη μάχη της με τον καρκίνο μέσα από μια συγκινητική τηλεοπτική εμφάνιση. Η ανακοίνωσή της προκάλεσε συναισθηματική κατακλυσμό και ανησυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

"Η οικογένειά μου και εγώ περάσαμε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο τους τελευταίους μήνες, αλλά χάρη στην εξαιρετική ιατρική ομάδα που με φρόντισε, αισθάνομαι ευγνώμων", ανέφερε η Kate Middleton στην συγκλονιστική της δήλωση. "Μετά από μια επέμβαση στην κοιλιά στο Λονδίνο τον Ιανουάριο, πίστευαν πως δεν υπήρχε κίνδυνος καρκίνου. Ωστόσο, οι επόμενες εξετάσεις έδειξαν ότι δυστυχώς υπήρχε. Γι' αυτό, η ιατρική μου ομάδα πρότεινε προληπτική χημειοθεραπεία και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία".

Η ανακοίνωση της Middleton έριξε φως στο θέμα της προληπτικής χημειοθεραπείας, προβάλλοντας ερωτήματα για το πώς λειτουργεί αυτή η θεραπεία στην πράξη. Εκτός από τη συναισθηματική αντίδραση του κοινού, η δήλωσή της προκάλεσε ενδιαφέρον και ανησυχία σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το θέμα του καρκίνου και των θεραπευτικών επιλογών τους.

Ο κορυφαίος γιατρός Δρ Mangesh Thorat εξήγησε ότι η διάγνωση καρκίνου μετά από μια επέμβαση δεν είναι σπάνια, αλλά ούτε και ασυνήθιστη. Οι εξετάσεις που πραγματοποιούνται πριν από την επέμβαση, συχνά δεν είναι επαρκείς για να εντοπίσουν τον καρκίνο, ενώ η μετέπειτα ανάλυση μετά την επέμβαση μπορεί να αποκαλύψει την ύπαρξή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση