ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μίκαελ Σουμάχερ: Νομική δικαίωση της οικογένειας για τη «συνέντευξη» μέσω AI

Τον Απρίλιο του 2023, το περιοδικό «Die Aktuelle» απεικόνιζε στο εξώφυλλό του έναν χαμογελαστό Σουμάχερ με τον τίτλο: «Μίκαελ Σουμάχερ, η πρώτη συνέντευξη»

Η οικογένεια του «θρύλου» της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, κέρδισε την αγωγή κατά του εκδότη γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, το οποίο δημοσίευσε «συνέντευξή» του, με απαντήσεις που έδωσε η τεχνητή νοημοσύνη.

Τον Απρίλιο του 2023, το τεύχος του περιοδικού «Die Aktuelle» απεικόνιζε στο εξώφυλλό του έναν χαμογελαστό Σουμάχερ και τον πολλά υποσχόμενο τίτλο: «Μίκαελ Σουμάχερ, η πρώτη συνέντευξη».

«Η ζωή μου έχει αλλάξει άρδην από τη στιγμή του ατυχήματος. Επρόκειτο για κάτι εξαιρετικά δύσκολο για τη σύζυγό μου, τα παιδιά και όλη μου την οικογένεια» φέρεται να ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο σπουδαίος αθλητής της F1 στην υποτιθέμενη συνέντευξη.

Σε δήλωσή της την Πέμπτη στο Associated Press, η εκπρόσωπος της οικογένειας του Σουμάχερ, Σαμπίν Κεμ, έκανε λόγο για «επιτυχημένη» νομική κίνηση, χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω σχολιασμό. Το ποσό της αποζημίωσης φέρεται να ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.

Μετά τον σάλο που είχε προκληθεί από την υποτιθέμενη συνέντευξη, ο γερμανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης Funke είχε ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του Σουμάχερ, ενώ είχε προχωρήσει στην απόλυση της αρχισυντάκτριας του «Die Aktuelle», Αν Χόφμαν.

 

«Αυτό το κακόγουστο και παραπλανητικό άρθρο δεν έπρεπε ποτέ να δημοσιευθεί. Δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στα πρότυπα της δημοσιογραφίας που περιμένουμε εμείς και οι αναγνώστες μας, από μια ομάδα όπως η Funke», ανέφερε τότε η διευθύντρια των περιοδικών του ομίλου, Μπιάνκα Πόλμαν.

Πηγή: The Guardian

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση