ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κριθαρότο με γαρίδες

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πολύ αγαπημένο πιάτο για τις νηστείες. Φτιάξτε το γιατί είναι πολύ εύκολο στην εκτέλεση του. Οι γαρίδες δε, φτιάχνονται στην εντέλεια!

Χρόνος Ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄
Θερμίδες: 110 Kcal ανά 100 γρ.

ΥΛΙΚΑ

Για 6 μερίδες:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. κριθαράκι
100 ml λευκό κρασί

Για το μείγμα ντομάτας

10 γρ. ζάχαρη
400 γρ. ( 1 συσκευασία) ντομάτες ψιλοκομμένες
500ml νερό
1 κ.σ. ντοματοπολτέ
1 κ.γ. πάπρικά
1 κ,γ. ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι
μια πρέζα chili
αλάτι-πιπέρι

Για το τελείωμα

16 μέτριες γαρίδες, από τις ψαραγορές Blue Island, καθαρισμένες, με την ουρά και κεφάλι άθικτα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
1 πρέζα chili

ΕΚΤEΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά τους, κάνοντας προσεκτικά καλό μασάζ στις γαρίδες. Τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε η στο ψυγείο αν είναι ζέστη.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για λίγο μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λευκό κρασί, ανακατεύουμε μέχρι το αλκοόλ να εξατμιστεί.
3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Ρίχνουμε το τηγανισμένο κριθαράκι σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, το νερό, τον πελτέ, την ρίγανη, το θυμάρι, το chili, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά.
4. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και τοποθετούμε τις γαρίδες πάνω στο κριθαράκι, πιέζοντας για να βυθιστούν ελαφρά. Βάζουμε πίσω στον φούρνο και ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά.
5. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Γαστρονομία: Τελευταία Ενημέρωση