ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ντοματοσαλάτα με μαύρο ρύζι και τυρί Buratta

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υπέροχη μεσογειακή σαλάτα φτιαγμένη με απλά, αλλά πρώτης τάξεως υλικά.

Χρόνος ετοιμασίας, 35 λεπτά
Μερίδες, 6 (σαν συνοδευτικό)
Θερμίδες ανά μερίδα, 225 kcal

Υλικά

200 γρ. μαύρο ρύζι Gallo
20 γρ. αλατισμένο βούτυρο
½ κ.γ. σκόρδο λιωμένο
30 γρ. πετιμέζι ροδιού
400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
30 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
200 γρ. (1 μπάλα) τυρί burrata
10 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

1. Πρώτα μαγειρεύουμε το ρύζι μας. Ρίχνουμε το ρύζι σε ένα σκεύος με 500 γρ. ζεματιστό νερό και βράζουμε έχοντας το σκεύος μισοκαλυμμένο για 12 λεπτά. Όταν το ρύζι μας ψηθεί, ανακατεύουμε με το βούτυρο, το σκόρδο και τα πετιμέζι ροδιού και αφήνουμε να κρυώσει.

2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το κρύο ρύζι στα ντοματίνια και ανακατεύουμε.

3. Μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος και τοποθετούμε επάνω την μπάλα τυρί. Την σπάζουμε σε κομμάτια αν θέλουμε. Τελειώνουμε με τα φύλλα βασιλικού και επιπλέον ελαιόλαδο αν θέλουμε.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Γαστρονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X