ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ζυμαρικά με σάλτσα κιμά, ντομάτα και θρυμματισμένη αναρή

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δεν είναι μια συνηθισμένη μακαρονάδα... είναι Καλύτερη! Ένας νόστιμος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα βασικά υλικά που σίγουρα έχετε στο ντουλάπι σας.

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 15 λεπτά
Μερίδες, 5
Θερμίδες ανά μερίδα, 480 kcal

Υλικά

500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι la molisana
10 γρ. ελαιόλαδο
300 γρ. χοιρινό κιμά
1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 πρέζα κόκκινο τσίλι
1(400 γρ.) κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
Ξύσμα φλούδας και το χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Για να σερβίρουμε

140 γρ. ανάμεικτα πράσινα σαλατικά
250 γρ. θρυμματισμένη αναρή

Εκτέλεση

1. Φέρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε βρασμό. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίσουμε.
2. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τον κιμά και τον μαγειρεύουμε περίπου 3 με 4 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το θυμάρι, την πάπρικα, μια πρέζα τσίλι, τις θρυμματισμένες ντομάτες, το ξύσμα φλούδας και χυμό λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
4. Απλώνουμε την αναρή στον πάτο κάθε μπολ. Τοποθετούμε επάνω λίγα σαλατικά, μοιράζουμε τα μακαρόνια και τη σάλτσα από πάνω, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γαστρονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X