ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κέικ σοκολάτας σε ένα μπολ με γλάσο fudge σοκολάτας

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Φτιαγμένο σε ένα μπολ, με υλικά που ίσως να έχετε στο ντουλάπι σας, και χωρίς καμία ιδιαίτερη δεξιότητα διακόσμησης. Και το καλύτερο; Το κέικ αυτό είναι τόσο νόστιμο!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
Μερίδες: 16
Θερμίδες ανά μερίδα: 385 kcal
Θα χρειαστούμε ένα ταψί 20 Χ 26 εκ., στρωμένη η βάση του με λαδόχαρτο

ΥΛΙΚΑ:

2 αβγά
180 γρ. γάλα
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
130 γρ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. βανίλια
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. ζάχαρη
80 γρ. κακάο
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
180 γρ. ζεστό νερό, στο οποίο διαλύουμε 3 κ.γ. στιγμιαίο καφέ

Για το γλάσο σοκολάτας γάλακτος:

40 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος NESTLÉ DESSERT, κομμένη σε κομματάκια
1 κ.γ. βανίλια
200 γρ. αλατισμένο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
200 γρ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C. Στρώνουμε ένα ταψί 20x26 εκ. με λαδόχαρτο.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μαζί τα αβγά, το γάλα, το γιαούρτι, το λάδι και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας. Προσθέτουμε τον ζεστό καφέ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
3. Ρίχνουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και ψήνουμε 35 έως 40 λεπτά. Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν βάλουμε επάνω το γλάσο.
4. Για να φτιάξουμε το γλάσο, σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας, τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη στο κατσαρόλι και ανακατεύουμε μαζί μέχρι το γλάσο να είναι ελαφρύ και αφράτο. Αφήνουμε το γλάσο να πήξει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. (Αν ξεχωρίσει το βούτυρο από το γλάσο, μη σας ανησυχεί αυτό γιατί όταν πήξει μπορούμε εύκολα να το ανακατέψουμε και να ενωθεί).
5. Όταν το γλάσο μας πήξει σε σημείο που μπορούμε να το δουλέψουμε, το απλώνουμε πάνω στο κέικ και διακοσμούμε όπως επιθυμούμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση