ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υγιεινό κέικ λεμονιού με τσάι

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Γλυκό κέικ με λεμόνι και αμύγδαλα εμποτισμένο με γεύσεις τσαγιού, που προσθέτουν μια ζεστή χειμωνιάτικη πινελιά... Φωτίστε αυτές τις μικρές χειμωνιάτικες μέρες με αυτό το υπέροχο κέικ!

Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Χρόνος ψησίματος: 50’
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 20’
Μερίδες: 8
Θερμίδες ανά μερίδα: 358 kcal
Θερμίδες ανά 100 γρ.: 373 kcαl

ΥΛΙΚΑ:

120 γρ. φυτικό γάλα
2 φακελάκια τσάι Earl Grey
90 γρ. ελαιόλαδο
170 γρ. μέλι
1 κ.σ. ξύσμα φλούδας λεμονιού
3 μεγάλα αυγά
1 κ.γ. βανίλια
220 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως (βιολογικό)
90 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι

Γλάσο με λεμόνι (προαιρετικά)
40 γρ. ζάχαρη άχνη
15 γρ. φρέσκο χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Βράζουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να βράσει καλά. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα φακελάκια τσαγιού, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τα φακελάκια τσαγιού και τα πετάμε.

2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C. Στρώνουμε τη βάση ενός ορθογώνιου ταψιού (22Χ12 Χ5 εκ.) με λαδόχαρτο.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το ελαιόλαδο, το μέλι και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια, το αλεύρι ολικής αλέσεως, τα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα το αρωματισμένο γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

4. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε για 50-55 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα βυθισμένη στο κέντρο του κέικ. Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και βγάζουμε από το ταψί. Αν θέλουμε φτιάχνουμε ένα εύκολο γλάσο, ανακατεύοντας τη ζάχαρη άχνη με το νερό μέχρι να έχουμε ένα ρευστό γλάσο. Σερβίρουμε, κόβοντας το κέικ σε φέτες.

«Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου
Kathimerini.com.cy
 |  ΓΛΥΚΑ