ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:29
 

Κόκκινο λάχανο

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Μια πρωτότυπη και αγαπημένη ιδέα συνοδευτικού για γιορτινά κυρίως πιάτα. Ωραίο συνοδευτικό για τη γαλοπούλα και το ψητό. Η ετοιμασία του πολύ εύκολη κι η νοστιμιά του ασύγκριτη.

Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 30΄

Υλικά

Για 8 μερίδες
1 κιλό κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
40 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
2 κουταλιές ξίδι από λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο αλατισμένο
2 κουταλιές μαρμελάδα δαμάσκηνο

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάχανο, τα μήλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το ξίδι, το βούτυρο και ανακατεύουμε προσεκτικά.
2. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά και βράζουμε ανακατεύοντας για 7-8 λεπτά.
4. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τη μαρμελάδα και σερβίρουμε ζεστό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

X