ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Instagram στον αγώνα κατά των φυλετικών διακρίσεων

Ο CEO του Instagram, Adam Mossery μέσα από δηλώσεις του τόνισε ότι είναι καιρός τα πράγματα να αλλάξουν

Newsroom K

Τα social media είναι στην ζωή μας εδώ και χρόνια και μαζί μας εξελίσσονται και αυτά. Πολλές φορές στερεότυπα που υπάρχουν στις κοινωνίες μεταφέρονται και στις πλατφόρμες ως αλγόριθμος. Το Facebook όπως και η θυγατρική του εταιρεία το Instagram κατηγορήθηκαν πολλές φορές κατά καιρούς για τακτικές ίσων αποστάσεων από τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται.

Για αυτό τον λόγο ο CEO του Instagram, Adam Mossery μέσα από δηλώσεις τους τόνισε ότι είναι καιρός τα πράγματα να αλλάξουν. Με αφορμή τον θάνατο του αφροαμερικάνου George Floyd και το κίνημα «Black Lives Matter» ανέφερε ότι «Εγγυόμαστε πως οι φωνές των Μαύρων θα ακουστούν. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε γίνει μάρτυρες ενός κινήματος που αναπτύσσεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Όταν αυτά τα σημαντικά ζητήματα άγγιξαν την πλατφόρμα μας, είδαμε τις κοινότητες να κινητοποιούνται και εντός του Instagram, απαιτώντας κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη για να στηρίξουν τους Μαύρους, τις φωνές τους και να ενημερώσουν την κοινωνία για τα ζητήματα ισότητας που αντιμετωπίζουν οι Αφροαμερικανοί».

«Πρέπει να ρίξουμε μία πιο προσεκτική ματιά στους βασικούς μηχανισμούς μας, έτσι ώστε να αποτρέψουμε τις διακρίσεις στις αποφάσεις που θα λαμβάνουν. Στόχος μας είναι να κάνουμε το Instagram ένα μέρος όπου όλοι νιώθουν ασφαλείς, όλοι νιώθουν υποστήριξη και όλοι νιώθουν ότι έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν τις απόψεις τους. Ελπίζω ότι η δουλειά που θα γίνει από εμάς να μας φέρει πιο κοντά στην πραγματοποίηση αυτού του στόχου».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση