ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

G7: Καταδικάζει την ιρανική επίθεση - Δεσμεύεται υπέρ της ασφάλειας του Ισραήλ

Οι ηγέτες υιοθέτησαν κοινή δήλωση, στην οποία καταδικάζεται απερίφραστα η εκτόξευση ντρόουν και πυραύλων από το Ιράν

Οι ηγέτες των χωρών της Ομάδας των 7 (G7) πήραν μέρος σήμερα σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη στο πλαίσιο της οποίας καταδίκασαν την επίθεση που είχε προηγηθεί από την πλευρά του Ιράν εναντίον του Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο κοινό ανακοινωθέν που έδωσαν στη δημοσιότητα έπειτα από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη οι συμμετέχοντες στην G7, το Ιράν υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει μία ανεξέλεγκτη περιφερειακή κλιμάκωση.

Σε ανακοίνωσή της, η ιταλική προεδρία της G7 αναφέρει ότι «οι ηγέτες υιοθέτησαν κοινή δήλωση, στην οποία καταδικάζεται απερίφραστα η εκτόξευση ντρόουν και πυραύλων από το Ιράν και επαναλαμβάνεται η πλήρης υποστήριξη στην ασφάλεια του Ισραήλ».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι χώρες της G7 υπογράμμισαν την ανάγκη να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και κάλεσαν τα εμπλεκόμενα μέρη να μην προχωρήσουν σε κινήσεις που θα είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της έντασης».

Παράλληλα, οι ηγέτες της G7 υπογράμμισαν ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για μια άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση