ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τζόνσον: Καμία αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα εξόδου από το lockdown

ΚΥΠΕ

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωσε ότι «δεν θα υπάρξει αλλαγή στα επόμενα βήματα του οδικού χάρτη» εξόδου από το lockdown, παρά τη σημαντικά μειωμένη ποσότητα διαθεσίμων δόσεων των εμβολίων κατά του κορωνοϊού για τον Απρίλιο.

Οι μειωμένες δόσεις αποδίδονται στην καθυστέρηση παράδοσης 5 εκ. δόσεων από μονάδα παραγωγής στην Ινδία και στην ανάγκη επανελέγχου ποιότητας σε παρτίδα 1,7 εκ. δόσεων.

Ο κ. Τζόνσον είπε ότι η χώρα θα έχει «ελαφρώς λιγότερα» εμβόλια διαθέσιμα τον επόμενο μήνα λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχουν αρκετές δόσεις για τα 12 εκ. πολιτών που θα χρειαστεί να κάνουν τη δεύτερη δόση μέσα στο μήνα.

Και πάλι θα προσφέρουμε την πρώτη δόση σε κάθε ενήλικα έως το τέλος Ιουλίου

«Και πάλι θα προσφέρουμε την πρώτη δόση σε κάθε ενήλικα έως το τέλος Ιουλίου», πρόσθεσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας το στόχο που έχει τεθεί.

Αποκάλυψε επίσης ότι ο ίδιος θα κάνει την Παρασκευή την πρώτη δόση του εμβολίου, το οποίο θα είναι αυτό της AstraZeneca.

Ο κ. Τζόνσον παρείχε επίσης διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια του σκευάσματος, παραπέμποντας στα στοιχεία από τη βρετανική Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων (MHRA) και το συμπέρασμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Η διευθύντρια της MHRA Δρ Τζουν Ρέινερ που πλαισίωνε τον πρωθυπουργό στην απογευματινή συνέντευξη Τύπου είπε ότι το κοινό «μπορεί να έχει κάθε εμπιστοσύνη» στη μελέτη της υπηρεσίας για την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca που δεν διαπίστωσε σύνδεση με τα περιστατικά θρομβώσεων.

Πλέον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έχουν κάνει 25,7 εκ. κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου και τη δεύτερη δόση σχεδόν 1,88 εκατομμύρια.

Το τελευταίο 24ωρο το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 6.303 κρούσματα και 95 θανάτους. Συνολικά 125.926 επιβεβαιωμένοι φορείς του ιού έχουν χάσει τη ζωή τους εντός 28 ημερών από τη θετική διάγνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Το reality check του Μπάιντεν

Το reality check του Μπάιντεν

Ο Αμερικανός Πρόεδρος παραδέχτηκε και δημοσίως πως η Ρωσία πιθανόν να επιτεθεί της Ουκρανίας με μια δήλωση-πρόβλεψη
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ