ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ισπανία: 14 νεκροί σε τροχαίο – μεταξύ τους φοιτητές Erasmus

Τουλάχιστον 14 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους σε σύγκρουση τουριστικού λεωφορείο

Kathimerini.gr

Νέα Ενημέρωση:

Τουλάχιστον 14 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους σε σύγκρουση τουριστικού λεωφορείο στη βορειοανατολική Ισπανία., μεταξύ τους και ξένοι φοιτητές με το πρόγραμμα Erasmus.

Στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 57 άτομα, οι περισσότεροι φοιτητές μεταξύ 22-29 ετών, και όλοι φέρουν τραύματα. Τέσσερις από αυτούς μάλιστα, είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι φοιτητές είναι 13 διαφορετικών εθνικοτήτων, ανάμεσά τους σίγουρα Ελβετοί, Νορβηγοί, Άγγλοι, Τούρκοι και Ουκρανοί.

Πριν λίγο έγινε γνωστό από τα ισπανικά ΜΜΕ ότι υπήρχαν και Έλληνες στο πούλμαν, αλλά κανείς δεν ξέρει κάτι για την κατάσταση της υγείας τους.

Οι φοιτητές που επέβαιναν στο πούλμαν είχαν πάει στο φεστιβάλ «Las Fallas» στη Βαλένθια. Το δυστύχημα συνέβη κατά την επιστροφή τους στη Βαρκελώνη.

Η σύγκρουση των δύο οχημάτων σημειώθηκε κοντά στην περιοχή Freginals στον αυτοκινητόδρομο AP7. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του πούλμαν πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και το λεωφορείο στη συνέχεια ανατράπηκε. Το σημείο εκείνο είναι από τις λιγοστές στροφές που υπάρχουν σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο και πολλοί το χαρακτηρίζουν ως «τυφλό σημείο». Το πρακτορείο Efe μεταδίδει ότι ο οδηγός του πούλμαν είναι ζωντανός, ωστόσο έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο της περιοχής.

 

Προηγούμενη Ενημέρωση:

Τουλάχιστον 14 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους σε σύγκρουση τουριστικού λεωφορείο στη βορειοανατολική Ισπανία., μεταξύ τους και ξένοι φοιτητές με το πρόγραμμα Erasmus.

Στο λεωφορείο επέβαιναν 57 άτομα που είχαν επισκεφθεί τη Βαλένθια και επέστρεφαν στη Βαρκελώνη.

Το δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα, περίπου στις 06:00 (ώρα Ισπανίας), έξω από το Φρέζιναλς.

Όπως μεταδίδει η El Pais, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 14 άτομα και έχουν τραυματιστεί οι υπόλοιποι 43 επιβαίνοντες.

H πλειονότητα των επιβαίνοντων ήταν ευρωπαίοι φοιτητές ανταλλαγής, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες.

Το σημείο του δρόμου στο οποίο συνέβη το δυστύχημα αναφέρεται ως το μοναδικό σε εκείνο το τμήμα με στροφή. Ο οδηγός φέρεται να βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

H εθνικότητα των επιβατών δεν έγινε ακόμη γνωστή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση