ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διεθνή μέσα: Ήρωας ο Έλληνας που έπεσε νεκρός στο Μόναχο

Ήρωας χαρακτηρίστηκε από τα μέσα ο 17χρονος Έλληνας ο οποίος έχασε τη ζωή του στο Μόναχο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ήρωα χαρακτηρίζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τον Έλληνα, με καταγωγή από τον Άρατο Ροδόπης, Χουσεΐν Ντάϊτζίκ, που έχασε τη ζωή του από τα πυρά του 18χρονου Ιρανογερμανού δράστη χθες στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου.

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph αναφέρει ότι ο Έλληνας ήρωας δέχτηκε δύο σφαίρες έξω από το χώρο του εστιατορίου στην προσπάθεια του να σώσει την αδερφή του την ώρα που ο δράστης πυροβολούσε αδιακρίτως.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας του νεαρού Έλληνα υπέστη καρδιακή προσβολή και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του γιου του.

«Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», προστίθεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι η γενική πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές αρχές.

Τα βαθιά συλλυπητήρια του στους οικείους των νεκρών της χθεσινής επίθεσης στο Μόναχο εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας με αναρτήσεις του στο Twitter και υπογραμμίζει ότι «η ύπαρξη ενός Έλληνα ανάμεσα στους νεκρούς της χθεσινής επίθεσης μας δεσμεύει ακόμα περισσότερο στον αγώνα να εξαλείψουμε το μίσος και την τρομοκρατία από την Ευρώπη».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αναφέρει στις δύο αναρτήσεις του: «Η ύπαρξη ενός Έλληνα ανάμεσα στους νεκρούς της χθεσινής επίθεσης μάς δεσμεύει ακόμα περισσότερο στον αγώνα να εξαλείψουμε το μίσος και την τρομοκρατία από την Ευρώπη. Εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήρια μας στους οικείους του καθώς και στις οικογένειες όλων των θυμάτων».

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι τρεις Τούρκοι και ένας Κοσοβάρος.

Οχτώ από τα 9 θύματα ήταν ηλικίας 15 έως 21ενος ετών, ενώ στα θύματα συγκαταλέγεται και μια γυναίκα 45 ετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση