ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χ. Λοϊζίδης: Να ξεκλειδώσουμε την αγορά της Γερμανίας

Γιατί υπάρχει αβεβαιότητα στην κυπριακή τουριστική αγορά και πώς μπορούν να εξευρεθούν λύσεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Η σεζόν αναμενόταν να ξεκινήσει με πάρα πολύ καλές προοπτικές, σήμερα όμως παρουσιάζεται μια γενική αβεβαιότητα σε όλες τις αγορές», ανέφερε στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο επίτιμος Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, Χάρης Λοϊζίδης.

Ο κ. Λοϊζίδης εξήγησε ότι η αβεβαιότητα δεν οφείλεται μόνο στην ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, αλλά και στον πόλεμο στην Ουκρανία ο οποίος «εδώ και δύο χρόνια μας έχει αφαιρέσει την δεύτερη πιο μεγάλη μας αγορά από τις αφίξεις», υπάρχει το θέμα της οικονομικής ύφεσης που απειλεί να επικρατήσει σε όλη την Ευρώπη και κυρίως στη Βρετανία που είναι μεγάλη αγορά για την Κύπρο, και το πρόβλημα με τα Boeing συγκεκριμένου τύπου που αποσύρθηκαν από την αγορά.

Σύμφωνα με τον κ. Λοϊζίδη, εκείνο που θα βοηθήσει την Κύπρο να ξεπεράσει όλα αυτά τα προβλήματα είναι η συνεχής ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού της προϊόντος και η περαιτέρω ενίσχυση της προσπάθειας για διεύρυνση των αγορών. Τόνισε μάλιστα ότι δεν έχουμε ακόμη λύσει το πρόβλημα της γερμανικής αγοράς, σημειώνοντας ότι πρέπει να βρούμε τρόπους να την ξεκλειδώσουμε. «Είναι μια τεράστια αγορά η οποία, εκτός από το καλοκαίρι, λειτουργεί και την άνοιξη και το φθινόπωρο», είπε ο κ. Λοϊζίδης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση