ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τουρκική κυβέρνηση: Άσυλο σε άλλη χώρα θέλει ο Φετουλάχ Γκιουλέν

Λένε πως ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ

Kathimerini.gr

Τις δηλώσεις έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ στο κανάλι Haberturk TV επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με στοιχεία, ο ιεροκήρυκας, τον οποίο ο Ερντογάν κατηγορεί ότι είναι ο «εγκέφαλος» της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, θα μπορούσε να διαφύγει στην Αυστραλία, το Μεξικό, τον Καναδά, τη Νότια Αφρική ή την Αίγυπτο.

Στο μεταξύ συνεχίζεται το «ξήλωμα» σε κρατικούς φορείς με την απομάκρυνση σήμερα 88 υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών, όπως ανακοίνωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο αρχηγός του Στρατού Ξηράς της Τουρκίας, ο στρατηγός Ιχσάν Ουγιάρ, και ο αρχηγός του τομέα Εκπαίδευσης και Δόγματος Διοίκησης, ο στρατηγός Καμίλ Μπασόγλου παραιτήθηκαν σήμερα λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου το οποίο θα αποφασίσει σαρωτικό ανασχηματισμό στο τουρκικό στράτευμα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Οι παραιτήσεις υποβλήθηκαν μία ημέρα μετά την ταπεινωτική απόταξη 1.700 μελών του τουρκικού στρατεύματος, που κατηγορήθηκαν για εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

Η Αίγυπτος θα αξιολογήσει τυχόν αίτημα Γκιουλέν να διαφύγει στο Κάιρο

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Αίγυπτος θα αξιολογήσει τυχόν αίτημα του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν να ζητήσει καταφύγιο στη χώρα έπειτα από το πραξικόπημα στην Τουρκία.

Στο μεταξύ πληροφορίες του Ανατολού αναφέρουν ότι οι γκιουλενιστές άρχισαν ήδη να οργανώνονται στην Αίγυπτο πραγματοποιώντας μάλιστα και μυστική συνάντηση.

Η εφημερίδα Μιλλιέτ γράφει ότι οι δηλώσεις του Αιγύπτιου πρωθυπουργού έγιναν στο επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ΜΕΝΑ. "Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα αίτημα. Αλλά αν υπάρξει θα το αξιολογήσουμε", φέρεται να δήλωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας σε ερώτηση εάν ο Γκιουλέν ζήτησε καταφύγιο στην Αίγυπτο.

Σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε ότι ανάμεσα στις χώρες που μπορεί να διαφύγει ο Φετουλάχ Γκιουλέν είναι και η Αίγυπτος ενώ είπε ότι μπορεί να διαφύγει και στην Αυστραλία, το Μεξικό, τον Καναδά ή την Νότιο Αφρική.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση