ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πούτιν: Η επαναπροσέγγιση θα βοηθήσει και τις δύο χώρες

Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε το Ρώσο Πρόεδρο που αποδέχτηκε να τον συναντήσει

ΚΥΠΕ

Η επαναπροσέγγιση Τουρκίας και Ρωσίας θα ωφελήσει και τις δύο χώρες, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, συναντώντας τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Πετρούπολη. Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι τα βήματα που θα κάνουν οι δύο ηγέτες στη σημερινή συνάντηση θα οδηγήσουν τη διαδικασία σε μια διαφορετική φάση, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βοηθήσουν και στη επίλυση των περιφερειακών ζητημάτων. Η συνάντηση ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση.


Συγκεκριμένα, ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι πέρσι τον Νοέμβριο έπειτα από τη δολοφονία των Ρώσων στρατιωτών οι σχέσεις των δύο χωρών οδηγήθηκαν στο πιο χαμηλό επίπεδό τους. Ανέφερε ότι τώρα η Τουρκία είναι είναι σε πολύ δύσκολη θέση στο εσωτερικό της και αυτή τη στιγμή η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου σε αυτές τις δύσκολες μέρες δείχνει την καλή του πρόθεση.

“Αυτές οι εξελίξεις θα ωφελήσουν και τις δύο χώρες”, είπε ο Ρώσος Πρόεδρος. Ανέφερε ακόμη πως γνωρίζει ότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος ο ίδιος ήταν ο πρώτος ηγέτης που τηλεφώνησε στον Τούρκο Πρόεδρο. “Θέλω να επαναλάβω τη θέση αρχή μας. Εμείς είμαστε εναντίον κάθε είδους πραξικοπήματος. Θα είμαστε εναντίον αυτού του είδους των προσπαθειών, που καταργούν τη συνταγματική τάξη”, ανέφερε.

Ο κ. Πούτιν εξέφρασε την πεποίθηση ότι ενόσω ο Ταγίπ Ερντογάν είναι στην ηγεσία της Τουρκίας ο λαός της χώρας θα ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα. Όπως είπε, σήμερα θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν κατ’ ιδίαν αλλά και με τις αντιπροσωπείες τους. Θα συζητήσουν τις εμπορικές και οικονομικές τους σχέσεις καθώς και θέματα τρομοκρατίας.

Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε το Ρώσο Πρόεδρο που αποδέχτηκε να τον συναντήσει σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο. Πρόσθεσε ότι θα βήματα που θα κάνουν τώρα θα οδηγήσουν την διαδικασία σε μια πολύ διαφορετική φάση. Είπε ακόμη ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο τουρκικός λαός είναι ικανοποιημένος για την επικοινωνία του Ρώσου Προέδρου μαζί του την επομένη του πραξικοπήματος. Όπως είπε, μεγάλη σημασία είχε και η συγκέντρωση της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Ερντογάν είπε ότι έχουν πολλά διμερή ζητήματα να συζητήσουν στη σημερινή τους συνάντηση, ενώ πρόσθεσε ότι η περιοχή έχει πολλές πολιτικές προσδοκίες από εκείνους. “Πιστεύω ότι η αλληλεγγύη μας θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής”, δήλωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση