ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυξάνονται οι νεκροί και τραυματίες από σεισμό στην Ιταλία (upd)

Ολόκληρες πόλεις και χωριά γκρεμίστηκαν από τον φονικό εγκέλαδο

Σεισμός 6,2 ρίχτερ κτύπησε τα ξημερώματα περιοχή της κεντρικής Ιταλίας, προκαλώντας το θάνατο σε τουλάχιστον 22 άνθρωπους σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Τελευταίες πληροφορίες από ξένα ΜΜΕ ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 38.

Δεκάδες άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμια ενώ υπάρχουν εκατοντάδες τραυματίες.

Αδιάκοπες συνεχίζουν να είναι οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των θυμάτων του σεισμού. Τα σωστικά συνεργεία σπεύδουν στο χωριό Αματρίτσε, στο οποίο μεγάλο μέρος των κτιρίων έχει καταρρεύσει.

Η πρόσβαση στην περιοχή επιτρέπεται μόνον στα οχήματα της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, για να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην παροχή πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο χωριό Ακούμολι, βόρεια της πόλης Ριέτι. `Αλλοι τρεις ανασύρθηκαν νεκροί στην κεντρική περιφέρεια Μάρκε.

Στο χωριό Αρκουάτα, πολίτες σκάβουν με γυμνά χέρια, στην προσπάθεια να βοηθήσουν τα μέλη των σωστικών συνεργείων να απεγκλωβίσουν έναν κάτοικο από τα συντρίμμια. Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero, υπάρχει φόβος ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πιθανότατα πολύ βαρύτερος.

Στο μεταξύ, είναι ακόμη πιο δύσκολο να μπορέσει να γίνει μια συνολική εκτίμηση των καταστρεπτικών επιπτώσεων του σεισμού, λόγω του ότι έχει σημειωθεί σειρά κατολισθήσεων, με αποτέλεσμα να έχουν απομονωθεί πολλές αγροτικές περιοχές.

Περισσότερο έχουν πληγεί οι πόλεις Accumoli, Amatrice, Posta και Arquata del Tronto σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο δήμαρχος της πόλης Accumoli δήλωσε ότι πολλά κτίρια υπέστησαν σοβαρές καταστροφές και ότι μια τετραμελής οικογένεια είναι θαμμένη κάτω από τα ερείπια. Σύμφωνα με το RAI, δύο άτομα σκοτώθηκαν στην γειτονική Pescara del Tronto.

Εξάλλου ο δήμαρχος της Amatrice έκανε λόγο για δραματική κατάσταση λέγοντας πως η μισή πόλη έχει ισοπεδωθεί.

Οι δονήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές και στην πρωτεύουσα της χώρας, Ρώμη, η οποία έχει απόσταση 126 χιλιόμετρα από το επίκεντρο του σεισμού.

Η αρχαία πόλη του Σπολέτο στην Περούγια, με 40 χιλιάδες κατοίκους βρίσκεται 35 χιλιόμετρα ανατολικά από το επίκεντρο του σεισμού.

Μετασεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν και στην Φλορεντία.

Ο σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, και σύμφωνα με μαρτυρίες διήρκεσε 20-30 δευτερόλεπτα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση