ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μομφή κατά Βρετανίας από Τούρκο στρατηγό

Για νέο πραξικόπημα από τους κάνει λόγο ο εν αποστρατεία στρατηγός Χασάν Ατίλλα Ουγούρ

Για επικείμενο πραξικόπημα στην Τουρκία τον προσεχή Νοέμβριο από τους Γκιουλενικούς και τους Κούρδους κάνει λόγο ο εν αποστρατεία στρατηγός Χασάν Ατίλλα Ουγούρ, εμπλέκοντας μάλιστα και τη Βρετανία. Συγκεκριμένα ο Ουγούρ μεταξύ άλλων «αποκαλύπτει» ότι στις Βρετανικές Βάσεις της Κύπρου έχει δημιουργηθεί μια μονάδα, η οποία είναι έτοιμη να μεταβεί στην Τουρκία σε περίπτωση ανάγκης, με αφορμή τον απεγκλωβισμό των πολιτών της Μεγάλης Βρετανίας και μάλιστα να λάβει μέρος και στο εν λόγω πραξικόπημα.

Ο Χασάν Ατίλλα Ουγούρ μιλώντας στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γιενί Σαφάκ, προειδοποιεί ότι θα εκδηλωθεί νέο πραξικόπημα το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο που θα εκδηλωθεί μετά από σειρά εξελίξεων. Ισχυρίζεται ότι άνθρωποι του Γκιουλέν έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με το κουρδικό κίνημα για να προκαλέσουν χάος στις κουρδικές επαρχίες της χώρας. Ταυτόχρονα, εστίες χάους θα δημιουργηθούν και στο δυτικό κομμάτι της Τουρκίας.

Ο κ. Ουγούρ, που ήταν εκ των ανακριτών του Αμντουλλάχ Οτζαλάν όταν αυτός μεταφέρθηκε στην Τουρκία, λέει ακόμα ότι στόχος των πραξικοπηματιών είναι η δημιουργία κλίματος εμφύλιας σύρραξης ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επέμβαση της διεθνούς κοινότητας και του τουρκικού στρατού στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Τι απαντά η κυβέρνηση

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου πραξικοπήματος, κάλεσε μεν το λαό σε εγρήγορση συνέστησε δε ψυχραιμία στην τουρκική κοινωνία. Εν τω μεταξύ, η τουρκική κυβέρνηση και το επιτελείο του τουρκικού στρατού προχωρούν στην λήψη έκτακτων μέτρων ασφαλείας για τον Πρόεδρο της χώρας.

Την 1η Οκτωβρίου, ημέρα έναρξης των εργασιών της τουρκικής βουλής για την νέα κοινοβουλευτική χρονιά, στον προαύλιο χώρο της εθνοσυνέλευσης, τον Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν θα υποδεχθούν 150 στρατιώτες, οι οποίοι θα επιλεχθούν με μεγάλη προσοχή από το επιτελείο του στρατού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση