ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σχεδόν 40 άμαχοι νεκροί από τα πυρά των αντικαθεστωτικών στο Χαλέπι

Ανάμεσα στα θύματα είναι και 14 παιδιά

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τουλάχιστον 38 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Χαλέπι της Συρίας από τις ρουκέτες που έχουν εκτοξεύσει τις τελευταίες δύο ημέρες οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες εναντίον των συνοικιών που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ανάμεσα στα θύματα είναι και 14 παιδιά.

Περίπου 250 άμαχοι έχουν επίσης τραυματιστεί από τους μαζικούς βομβαρδισμούς αντικυβερνητικών παρατάξεων, που άρχισαν το πρωί της Παρασκευής, όταν οι αντάρτες εξαπέλυσαν μεγάλη επιχείρηση για να σπάσουν την πολιορκία που έχουν επιβάλει οι τακτικές δυνάμεις.

Στις πολιορκημένες ανταρτο-κρατούμενες γειτονιές, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, βρίσκονται παγιδευμένοι 250.000 άνθρωποι.

Στις μάχες συμμετέχουν αντάρτες από πολλές οργανώσεις και έχουν ενισχυθεί με 1.500 μαχητές από άλλες περιοχές της επαρχίας του Χαλεπίου και την επαρχία Ιντλίμπ. Ανάμεσά τους και τζιχαντιστές του Μετώπου Φάταχ αλ-Σαμ, πρώην Μετώπου Αλ-Νόσρα, που έχει αποκηρύξει τις σχέσεις του με την αλ-Κάιντα.

Οι μάχες έχουν προκαλέσει 30 θανάτους από την πλευρά του καθεστώτος και των συμμάχων του, καθώς και άλλους 50 από την πλευρά της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, οι αντάρτες προσπαθούν να προωθηθούν ανατολικά της συνοικίας Νταχίγιετ αλ-Άσαντ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας κατέλαβαν κατά την πρώτη ημέρα της επίθεσης, προς τη Χαμντανίγιε, που ελέγχεται από τους κυβερνητικούς αλλά βρίσκεται δίπλα στις αντάρτικες ζώνες.

Οι συγκρούσεις διήρκεσαν όλη τη νύχτα έως το πρωί της Κυριακής και στήλες καπνού υψώνονταν πάνω από την πόλη.

Αεροπορικές επιδρομές και πυρά πυροβολικού ακούγονταν έως τις ανατολικές συνοικίες, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση