ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υεμένη: 40 νεκροί σε επιδρομή των ΗΠΑ εναντίον της Αλ Κάιντα

Μεταξύ των νεκρών 10 άμαχοι στην πρώτη επίθεση ΗΠΑ μετά την εκλογή Τραμπ

Kathimerini.gr

Τριάντα μέλη της Αλ Κάιντα, επτά γυναίκες και τρία παιδιά σκοτώθηκαν σήμερα στην πρώτη μεγάλη επιδρομή που πραγματοποίησαν στην Υεμένη οι ΗΠΑ μετά την άνοδο στην εξουσία του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.

Η επιχείρηση διεξήχθη από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα Apache στην περιοχή Γιάκλα, της επαρχίας Μπάιντα (κεντρική Υεμένη), πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα Apache, εξοπλισμένα με βαριά πολυβόλα, είχαν ως στόχο κρησφύγετα της Αλ Κάιντα μέσα σε ένα σχολείο, ένα τζαμί και μια κλινική, πρόσθεσε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Φυλετικές και τοπικές πηγές είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι στόχος της επιδρομής ήταν και τα σπίτια τριών φυλάρχων, οι οποίοι είχαν σχέσεις με την Αλ Κάιντα, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που διαθέτει μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία μπορούν να πλήξουν στόχους στην Υεμένη. Η Ουάσινγκτον θεωρεί το σκέλος της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQPΑ) το πιο επικίνδυνο του τζιχαντιστικού δικτύου.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Υεμένης, με την υποστήριξη από τον Μάρτιο του 2015 ενός αραβικού συνασπισμού που τελεί υπό τη Σαουδική Αραβία, αντιμετωπίζουν τους αντάρτες Χούτι, που ελέγχουν ένα μέρος του εδάφους που περιλαμβάνει την πρωτεύουσα Σαναά (βόρεια) και τζιχαντιστικές οργανώσεις καλά εδραιωμένες στη νότια και στη νοτιοανατολική Υεμένη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X