ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:31
 

Ιταλία: Εξετάζουν νέα μεσοπρόθεσμα δημοσιονομικά μέτρα

Οι λεπτομέρειες των διαφόρων παρεμβάσεων δεν αναμένεται να γίνουν γνωστές

Newsroom Κ, Αθήνα

Στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα βασισθεί η στρατηγική της ιταλικής κυβέρνησης, ώστε να βρεθεί κάποιος συμβιβασμός με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως αναφέρει όμως ο ιταλικός Τύπος, οι λεπτομέρειες των διαφόρων παρεμβάσεων δεν αναμένεται να γίνουν γνωστές πριν από τον ερχόμενο Απρίλιο.

Από την αυστηρότερη πολιτική κατά της φοροδιαφυγής, η κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι αναμένεται να μπορέσει να εξασφαλίσει περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ αποκλείεται, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, αύξηση του ΦΠΑ και προσφυγή σε νέα ευνοϊκή ρύθμιση για όσους έχουν μεταφέρει παράνομα σημαντικά χρηματικά ποσά στο εξωτερικό.

Πιο ρεαλιστική, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν, είναι η αύξηση των φόρων επί των τσιγάρων και της βενζίνης και περικοπές στις προμήθειες της δημόσιας διοίκησης κατά περίπου πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά πάντως την πολιτική πλευρά του όλου θέματος, σήμερα στην Μάλτα ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι αναμένεται να εξηγήσει στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η επιβολή κυρώσεων στην Ρώμη δεν συμφέρει κανέναν. Ούτε την Ιταλία, αλλά ούτε και την Ένωση, διότι θα προκαλούσε την ενίσχυση του αντιευρωπαϊκού πνεύματος σε μια από τις μεγαλύτερες χώρες μέλη της.

Παράλληλα ο Ιταλός πρωθυπουργός, σε σχέση με τις δαπάνες που συνδέονται με τους καταστροφικούς σεισμούς στην κεντρική Ιταλία, έχει ήδη δηλώσει ότι θα ξεπεράσουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. «Πληροφορήσαμε σχετικά την Ευρώπη, αλλά στο μεταξύ πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να πάρουμε τις αποφάσεις μας», δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ιταλία στοχεύει τελικά στη μεσοπρόθεσμη υιοθέτηση μέτρων ύψους περίπου 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, και όχι 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως έχει ζητηθεί από την Κομισιόν.

«Ο Ματέο Ρέντσι έχει ξεκαθαρίσει πως όσο ο ίδιος ηγείται της κεντροαριστεράς, οι φόροι δεν πρόκειται να αυξηθούν. Ο πρωθυπουργός Τζεντιλόνι έδειξε πως συμμερίζεται την γραμμή αυτή και υποπτεύεται μάλιστα- όπως και ο Ρέντσι- ότι πίσω από την επιθετική γραμμή των Βρυξελλών μπορεί να κρύβονται οι Γερμανοί, δεδομένων και των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο για την ανανέωση του γερμανικού κοινοβουλίου», γράφει η εφημερίδα Il Messaggero.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X