ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυστραλία: Το 7% των κληρικών κατηγορείται για παιδική κακοποίηση

4.444 άνθρωποι ανέφεραν ότι είχαν κακοποιηθεί σε περισσότερα από 1.000 καθολικά ιδρύματα

ΠΗΓΗ: skai.gr

To 7% των καθολικών ιερέων στην Αυστραλία έχουν κατηγορηθεί για παιδική σεξουαλική κακοποίηση κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος που διερευνά τη θεσμική κακοποίηση σε όλη τη χώρα, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά το μέγεθος της κρίσης.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της βασιλικής Επιτροπής, του υψηλότερου ερευνητικού κλιμακίου της Αυστραλίας, μεταξύ του 1980 και του 2015, 4.444 άνθρωποι ανέφεραν ότι είχαν κακοποιηθεί σε περισσότερα από 1.000 καθολικά ιδρύματα σε όλη την Αυστραλία.

Ο επικεφαλής δικηγόρος της Επιτροπής, Gail Furness, ανέφερε πως τα κορίτσια που κακοποιήθηκαν ήταν κατά μέσο όρο 10,5 ετών και τα αγόρια 11,5 ετών.

Οι αριθμοί προέκυψαν μετά από ακροάσεις με πολλούς ανθρώπους που κατέθεσαν για την κακοποίηση που υπέστησαν.

Ο επικεφαλής δικηγόρος δήλωσε πως οι περιπτώσεις των θυμάτων είχαν «καταπληκτική ομοιότητα» μεταξύ τους.

Ο Francis Sullivan δήλωσε εκ μέρους της εκκλησίας ότι τα αποτελέσματα της έρευνας που ξεκίνησε το 2013 και ερευνά τη σχέση της Καθολικής Εκκλησίας και των άλλων θεσμικών οργάνων με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση αποκαλύπτουν το φιάσκο της εκκλησίας να προστατεύσει τα παιδιά.

Η τελική έκθεση της Eπιτροπής αναμένεται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η έρευνα που έγινε στην Αυστραλία διαφέρει κατά πολύ από την αντίστοιχη στις ΗΠΑ αλλά το ποσοστό που κατεγράφη εκεί ήταν κατά 3% μικρότερο.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση