ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απαγορεύτηκαν οι δημόσιοι εορτασμοί του Αγίου Βαλεντίνου στο Πακιστάν

Η απαγόρευση διατάχθηκε λιγότερες από 24 ώρες πριν μπει η «ημέρα των ερωτευμένων»

ΠΗΓΗ: skai.gr

Την απαγόρευση όλων των δημόσιων εορτασμών για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε ολόκληρο το Πακιστάν διέταξε δικαστήριο στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα CNN και «Washington Post».

Η απαγόρευση, που διατάχθηκε λιγότερες από 24 ώρες πριν μπει η «ημέρα των ερωτευμένων», αφορά δημόσιους χώρους και κυβερνητικά κτήρια. Σύμφωνα ωστόσο με το BBC, δεν επηρεάζει εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα.

Το δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ διέταξε επίσης όλα τα μέσα ενημέρωσης να διακόψουν αμέσως κάθε αφιέρωμα ή αναφορά στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, εξουσιοδοτώντας μάλιστα την αρμόδια ρυθμιστική Αρχή να επιβλέπει κάθε παραβίαση του εμπάργκο.

Η δικαστική απόφαση φαίνεται πως έχει θρησκευτική χροιά. Ήλθε κατόπιν προσφυγής ενός μυστήριου ιδιώτη ονόματι Αμπντούλ Γουαχίντ που φέρεται να υποστήριζε πως η προαγωγή της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου «εναντιώνεται στις διδαχές του ισλάμ» και προωθεί την «ανηθικότητα, τη γύμνια και την απρέπεια».

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που το Πακιστάν αντιτίθεται στην γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Πέρυσι ο πρόεδρος της χώρας δήλωσε πως η γιορτή δεν έχει καμία σχέση με τον τοπικό πολιτισμό και συνεπώς «πρέπει να αποφεύγεται».

Το 2013, διαδηλωτές είχαν κάψει εορταστικές κάρτες στη βορειοδυτική πόλη της Πεσαβάρ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση