ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Τραμπ εντείνει την κόντρα με τα ΜΜΕ αποφεύγοντας δείπνο ανταποκριτών

Μεγάλες διαστάσεις στην αντιπαράθεσή του με τον Τύπο δίνει ο πρόεδρος ΗΠΑ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η κίνηση Τραμπ ήλθε μία ημέρα αφότου ο Λευκός Οίκος απαγόρευσε σε ορισμένους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν σε άτυπη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Σον Σπάισερ.

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στην αντιπαράθεσή του με τον Τύπο δίνει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, αποφασίζοντας να μην παραστεί στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου στα τέλη Απριλίου.

Το δείπνο, που διοργανώνεται σχεδόν κάθε χρόνο από το 1921 ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για υποτροφίες δημοσιογραφίας, προσελκύει πολλές διασημότητες και παραδοσιακά αποτελεί ευκαιρία για τον εκάστοτε πρόεδρο να κάνει μία πιο ελαφριά εμφάνιση στο πλευρό του Τύπου.

Θα πρόκειται για την πρώτη φορά εδώ και 36 χρόνια που ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν συμμετέχει στη δεξίωση. Ο Ρίτσαρντ Νίξον απέφευγε το δείπνο το 1972, ο Τζίμι Κάρτερ δεν παρευρέθηκε το 1978, επικαλούμενος εξάντληση, ενώ το 1981 ο Ρόναλντ Ρίγκαν δήλωσε ανήμπορος να λάβει μέρος καθώς ανάρρωνε από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

Ο κ. Τραμπ γνωστοποίησε την απόφησή του μέσω Twitter, γράφοντας: «Δεν θα παρευρεθώ στο δείπνο της Ένωσης των Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου φέτος», κι ευχήθηκε σε όλους όσους λάβουν μέρος «να περάσουν ένα ωραίο βράδυ».

Οι οργανωτές επισήμαναν πως το δείπνο θα γίνει κανονικά, παρά την απουσία του προέδρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση