ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επεισόδιο Τουρκίας - Ισραήλ πάνω από την Κύπρο

Πρωτοφανές επεισόδιο ανάμεσα στην Τουρκία και στο Ισραήλ στον ουρανό της Κύπρου

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Με επίσημο ανακοινωθέν τους, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι την Δευτέρα στον εναέριο χώρο της Κύπρου έλαβε χώρα επεισόδιο ανάμεσα στην Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας και ενός αεροπλάνου του Ισραήλ.

Ο τουρκικός στρατός τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού και πολεμικά αεροπλάνα του τουρκικού στρατού απογειώθηκαν από την Ανατολία και αναχαίτισαν ένα ισραηλινό αεροπλάνο στον εναέριο χώρο της Κύπρου.

Στο ανακοινωθέν του, ο τουρκικός στρατός επισημάνει ότι στις 14 Μαΐου, ένα αεροπλάνο του Ισραήλ, ο τύπος του οποίου δεν έχει αναγνωριστεί μέχρι στιγμής, εισήλθε και παρέμεινε στον λεγόμενο εναέριο χώρο της «ΤΔΒΚ» μεταξύ 11.05 και 12.49.

Η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας έθεσε υπό παρακολούθηση τις κινήσεις του ύποπτου αεροπλάνου και αμέσως τέθηκε σε συναγερμό η αεροπορική βάση «Ίντζιρλικ» στην νοτιοδυτική Τουρκία.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του τουρκικού στρατού, δυο τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα τύπου  2XF-16 πέταξαν μεταξύ 12.43 και 14.28 στον εναέριο χώρο της Κύπρου και υποχρέωσαν σε αποχώρηση το ισραηλινό αεροπλάνο.

* Ο Νίκος Στέλγιας είναι ανταποκριτής της «Κ» στην Κωνσταντινούπολη

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Το reality check του Μπάιντεν

Το reality check του Μπάιντεν

Ο Αμερικανός Πρόεδρος παραδέχτηκε και δημοσίως πως η Ρωσία πιθανόν να επιτεθεί της Ουκρανίας με μια δήλωση-πρόβλεψη
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ