ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:01
 

ABC News: Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν προειδοποιήσει για τον κορωνοϊό από τον Νοέμβριο

Το Εθνικό Κέντρο Ιατρικών Πληροφοριών του αμερικανικού στρατού συνέταξε μία έκθεση, η οποία ανέφερε ότι η εξάπλωση του ιού «θα μπορούσε να αποτελέσει ένα κατακλυσμιαίο γεγονός» για ολόκληρο τον κόσμο

Newsroom Κ, Αθήνα

Από τον Νοέμβριο προειδοποιούσαν για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στην κινεζική επαρχία της Oυχάν, αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, τονίζοντας την απειλή που αυτή εγείρει για τους κατοίκους και την ομαλή καθημερινότητα της περιοχής, αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του ABC News.

Συγκεκριμένα, το Εθνικό Κέντρο Ιατρικών Πληροφοριών (NCMI) του αμερικανικού στρατού συνέταξε μία έκθεση για το ζήτημα τον Νοέμβριο, η οποία ανέφερε ότι αναλυτές κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού «θα μπορούσε να αποτελέσει ένα κατακλυσμιαίο γεγονός» για ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με μία πηγή του Κέντρου, η έκθεση είχε σταλεί «πολλές φορές» στο Πεντάγωνο, τον Λευκό Οίκο, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας και την υπηρεσία Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Οι σχετικές ενημερώσεις συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου και κορυφώθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου, όταν μία αναλυτική περιγραφή της απειλής του ιού, βασισμένη σε τέσσερις πηγές ενημερωμένες πάνω στο θέμα, στάλθηκε στην ημερήσια ενημέρωση του προέδρου, αναφέρει σχετικά το ABC News.

Εντούτοις, το NCMI αρνήθηκε την ύπαρξη μίας τέτοιας έκθεσης, τονίζοντας με ανακοίνωση του, ότι το «Κέντρο δεν προβαίνει σε δημόσια σχόλια σχετικά με ορισμένα θέματα πολιτικής και στρατιωτικής σημασίας».

Επίσης, σύμφωνα με το CNN, το Πεντάγωνο, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και το Γραφείο του Επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών αρνήθηκαν να σχολιάσουν το ρεπορτάζ του ABC News.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  |  Κίνα  |  Ασία  |  Υγεία  |  Coronavirus

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Να μην πέσουμε στην παγίδα

«Συμφωνώ απόλυτα αλλά....... Οι παίχτες είναι πολλοί και τα συμφέροντα συγκρούονται παντού και είναι ...»
Eleftherios Solomou  |  00:46

#PoliticsBlog Το «πάρτι» του Νικόλα, το σκληρό ροκ και η ενόχληση του Νίκαρου

«Δράμα το ότι κάποιοι θα έσπερναν μετά χαράς τον ιό προκειμένου να ανέλθουν στην εξουσία....»
Αρμαγεδών  |  11:17

Ήταν δικτάτορας ο Καποδίστριας;

«Τότε μόνο αυταρχικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα κράτος πραγμα που χρειαζόμαστε και σημερα....»
Αρμαγεδών  |  16:28

#PoliticsBlog Αναμένοντας το Plan B και τη νέα μεγάλη μάχη

«Ευτυχώς που ο Νίκαρος είναι πρόεδρος, κανένας άλλος δεν θα μπορούσε...»
Αρμαγεδών  |  12:00

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X