ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ακάρ: Εσωτερικό μας θέμα η Αγιά Σοφιά, δεν συμφέρει ο πόλεμος την Ελλάδα

H «Τουρκία αναζητούσε πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα και επίλυση, μέσω διαλόγου, όλων των προβλημάτων που προκύπτουν στο Αιγαίο, την Κύπρο και τα χερσαία σύνορα»

Newsroom Κ, Αθήνα

Με νέες εμπρηστικές δηλώσεις, αυτή τη φορά δια στόματος του υπουργού Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, η Αγκυρα κλιμακώνει τη ρητορική έντασης. «Θέλω να τονίσω ότι από μαθηματικής βεβαιότητας, η Ελλάδα δεν θα θελήσει να πολεμήσει με την Τουρκία», ανέφερε ο Ακάρ σε συνέντευξή του στον ιδιωτικό σταθμό AHaber .

Απαντώντας, σύμφωνα με το σχόλιο της Χουριέτ, σε πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για στρατιωτική σύγκρουση με την Τουρκία (όπως τις αποδίδει η τουρκική εφημερίδα) ο Ακάρ σημειώνει: «Η δήλωσή του ήταν ένα γλωσσικό ολίσθημα».

Ο Ακάρ προσθέτει ότι η «Τουρκία αναζητούσε πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα και επίλυση, μέσω διαλόγου, όλων των προβλημάτων που προκύπτουν στο Αιγαίο, την Κύπρο και τα χερσαία σύνορα».

«Είχαμε τρεις γύρους συνομιλιών με τους Έλληνες εταίρους μας. Δύο στην Αθήνα και ένα στην Άγκυρα. Ανανεώνουμε τις εκκλήσεις μας για διεξαγωγή της τέταρτης συνάντησης στην Άγκυρα», λέει.

«Προτρέπει» μάλιστα την Ελλάδα να μην εξετάζει αυτά τα ζητήματα με εγωιστικό τρόπο και να έρθει στο τραπέζι με σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας.

«Επικαλούνται τη Συνθήκη της Λωζάννης. Ναι και εμείς θέλουμε να σεβόμαστε τη Συνθήκη της Λωζάννης. Η Ελλάδα εξοπλίζει 16 από τα 23 νησιά στο Αιγαίο που θα πρέπει, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, να είναι αποστρατιωτικοποιημένα» επαναλαμβάνει ο Ακάρ: «Είναι απειλή το να μιλάμε για αυτό;».

Ο Ακάρ αναφέρεται εκ νέου στα γνωστά τουρκικά επιχειρήματα ότι η «Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που διεκδικεί εναέριο χώρο 10 μιλίων με έξι μίλια χωρικά ύδατα» και προσθέτει: «Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ηρεμία μας με αυτού του είδους τους ελληνικούς ισχυρισμούς».

Τέλος σχετικά με την Αγιά Σοφιά και την πιθανότητα μετατροπής της σε τζαμί, ο Ακάρ ανέφερε ότι αυτό είναι εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας και ότι επ’ αυτού «δεν πέφτει λόγος σε κάνεναν, ούτε και στην Ελλάδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X