ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ακυρώνει στρατιωτικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ η Ν.Κορέα

Μετά την αναστολή των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων με τις ΗΠΑ που θα διεξάγονταν τον Αύγουστο

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας αποφάσισε να ακυρώσει μια άσκηση στην οποία συμμετέχουν δημόσιοι λειτουργοί φέτος, μετά την αναστολή των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων με τις ΗΠΑ που θα διεξάγονταν τον Αύγουστο.

Πρόσθεσε ωστόσο -σύμφωνα με ανακοίνωση- πως θα γίνουν χωριστά γυμνάσια για να διατηρηθεί η ετοιμότητα και το αξιόμαχο του νοτιοκορεατικού στρατού σε υψηλό επίπεδο.

Οι υπουργοί Δημόσιας Ασφάλειας και Άμυνας έκαναν την ανακοίνωση αυτή σε δημοσιογράφους. Η άσκηση, που αποκαλείται «Ulchi», συνήθως εκτελείται κάθε Αύγουστο, ταυτόχρονα με τα στρατιωτικά γυμνάσια «Freedom Guardian», που διεξάγονται μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον και η Σεούλ γνωστοποίησαν τον Ιούνιο ότι αναστέλλουν επ' αόριστον τα κοινά γυμνάσια, μετά τη σύνοδο κορυφής του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν τη 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες της προεδρίας της Νότιας Κορέας, η αναστολή των γυμνασίων έχει στόχο να διευκολύνει τις συνεχιζόμενες συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα με σκοπό την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Η Νότια Κορέα θα καταρτίσει ένα νέο μοντέλο ασκήσεων, που θα συσσωματώσει προηγούμενα γυμνάσια, ενώ θα έχει στόχο την αντιμετώπιση εξτρεμιστικών οργανώσεων αλλά και φυσικών καταστροφών μεγάλης κλίμακας, διευκρίνισαν οι υπουργοί. Τα νέα γυμνάσια θα γίνουν τον Οκτώβριο, παράλληλα με ήδη προγραμματισμένες ασκήσεις του στρατού, πρόσθεσαν.

«Ο στρατός μας θα διεξαγάγει προγραμματισμένες δικές του ασκήσεις φέτος και θα αποφασίσουμε σχετικά με τα κοινά γυμνάσια κατόπιν διαβουλεύσεων με τις ΗΠΑ», σημείωσε ο υπουργός Άμυνας Σονγκ Γιουνγκ-μου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Κανονίστε αλλόναν άριστον!»
christopher  |  11:45

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Από ύφος ...πάμε καλά!!!»
Ai Em  |  10:10

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Αλιμονο στους φορολογουμενους που πληρωνουν τον νεποτισμο των κυβερνωντων!!!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:16

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Αλιμονο στους φορολογουμενους που πληρωνουν τον νεποτισμο των κυβερνωντων!!!!°°»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:14

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X