ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αλεξέι Ναβάλνι: Μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή, σε άγνωστη τοποθεσία

Σύμφωνα με ανάρτηση των συνεργατών του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης

Kathimerini.gr

Ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρθηκε από τη σωφρονιστική αποικία ΙΚ-6 που βρίσκεται στην περιοχή Βλαντίμιρ, ανατολικά της Μόσχας, αλλά είναι άγνωστο το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με ανάρτηση συνεργατών του, στο Χ.

Οι συνεργάτες του Ναβάλνι ήταν προετοιμασμένοι για μια πιθανή μεταφορά του σε πιο αυστηρή αποικία μετά την καταδίκη του τον Αύγουστο σε επιπλέον 19 χρόνια φυλάκισης.

Ο Ναβάλνι επέστρεψε εθελοντικά το 2021 στη Ρωσία από τη Γερμανία, όπου είχε νοσηλευθεί για μια παραλίγο θανάσιμη απόπειρα δηλητηρίασής του, σύμφωνα με τα τεστ δυτικού εργαστηρίου. Μόλις έφθασε στη Ρωσία, συνελήφθη. Το Κρεμλίνο αρνείται ότι προσπάθησε να τον σκοτώσει.

Ο 47χρονος πολιτικός της αντιπολίτευσης εκτίει ήδη ποινές, που φθάνουν συνολικά πάνω από τα 30 χρόνια στη φυλακή, για κατηγορίες μεταξύ άλλων και για εξτρεμισμό, τις οποίες αρνείται, και έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος των δύο τελευταίων ετών σε απομόνωση.

Τον περασμένο μήνα, τρεις από τους δικηγόρους του περιελήφθησαν από τις αρχές σε ένα κατάλογο «τρομοκρατών και εξτρεμιστών», πέντε εβδομάδες αφού είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι για συμμετοχή σε «εξτρεμιστική οργάνωση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ρωσία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση