ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αλυσίδες καταργούν τα πλαστικά καλαμάκια

Το πλαστικό καλαμάκι θα πάψει να χρησιμοποιεί η αλυσίδα εστιατορίων McDonald’s στη Βρετανία

Newsroom K

Το πλαστικό καλαμάκι στα βρετανικά της εστιατόρια θα καταργήσει το 2019 η αλυσίδα McDonald’s, που χρησιμοποιεί σήμερα 1,8 εκατομμύρια πλαστικά καλαμάκια την ημέρα.

Η πρόσφατη δημοσιοποίηση ανησυχητικών περιβαλλοντικών μελετών για τον όγκο πλαστικού στους ωκεανούς ωθεί ολοένα και περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις εστίασης να στραφούν σε εναλλακτικές συσκευασίες, από ανακυκλωμένο κυρίως χαρτί. Η εγκατάλειψη του πλαστικού θα γίνει σε 1.361 καταστήματα της αλυσίδας McDonald’s στη Βρετανία, αλλά δεν θα επηρεάσει τα 36.000 εστιατόρια της McDonald’s στον υπόλοιπο κόσμο.Ο επικεφαλής της McDonald’s UK Πολ Πόμροϊ λέει: «Αντικατοπτρίζοντας τις συζητήσεις στην ευρύτερη κοινωνία, οι πελάτες μας ζήτησαν να δουν μια μετακίνηση από τα πλαστικά καλαμάκια, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν επιθυμούν να επηρεάσουν τη συνολική εμπειρία τους όταν επισκέπτονται τα εστιατόριά μας».

Το παράδειγμα της McDonald’s θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες στη Βρετανία, όπως η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Iceland, που δεσμεύθηκε να καταργήσει τις πλαστικές σακούλες εντελώς μέχρι το 2023. Η εταιρεία εμφιαλωμένου νερού Evian ανακοίνωσε ότι οι συσκευασίες και τα πλαστικά μπουκάλια της θα είναι όλα από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό από το 2025.

Μιλώντας στο Business Insider, εκπρόσωπος της McDonald’s λέει: «Στη Γερμανία, το ποσοστό ανακύκλωσης συσκευασιών είναι στο 70%. Η αλυσίδα μας προσπαθεί να επινοήσει συσκευασίες από περιβαλλοντικά βιώσιμα υλικά, όπως για καλαμάκια και μαχαιροπίρουνα μιας χρήσης. Οι πελάτες θα μπορούν να εξασφαλίζουν και έκπτωση, αν φέρνουν τη δική τους κούπα του καφέ».

Χρήση στην Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι οι Ευρωπαίοι παράγουν 25 εκατομμύρια τόνους πλαστικά σκουπίδια τον χρόνο, ενώ λιγότερο από το 30% συλλέγεται για ανακύκλωση. Οι νέοι ευρωπαϊκοί κανονισμοί, με στόχο την προστασία των θαλασσών και του περιβάλλοντος, υπαγορεύουν άλλωστε την κατάργηση πλαστικών ειδών μιας χρήσης για εστιατόρια και πλαστικών συσκευασιών και θα υποχρεώσουν τις εταιρείες αυτές να εγκαταλείψουν οριστικά το πλαστικό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Είσαι επιχειρηματίας ή γυναίκα; Είσαι σε οποιοδήποτε οικονομικό χάος ή χρειάζεσαι χρήματα για να ξεκινήσεις ...»
3% προσφορά δανείου ισχύουν τώρα  |  18:20

Αρχιεπίσκοπος: Ο Ακιντζί πιέζεται από την Άγκυρα

«Ο διευθυντής της εκκλησίας Κύπρου με το πιο πτωχό λεξιλόγιο!!! »
ΑΚΑ  |  09:58

Στους αστυνομικούς ανακριτές θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Τρία πουλάκια κάθονταν… Αναστατώσατε τον κόσμο, σεβασμιότατε κύριε, κύριε Νεόφυτε και τώρα θυμηθήκατε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:37

Επτά ελληνικά πανεπιστήμια στα καλύτερα του κόσμου

«Έ, πέστε μας κιόλας ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου είνε στην ίδια κατάταξη με το Πολθτεχνείο.»
PeterG  |  03:13

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X