ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:19
 

Αναπάντητα ερωτήματα από Ζούκερμπεργκ

Βρέθηκε αντιμέτωπος με δεκάδες διεισδυτικές ερωτήσεις τις οποίες απέφυγε, υποσχόμενος να απαντήσει αργότερα γραπτώς

ΠΗΓΗ: Reuters

REUTERS, A.P.

Αναπάντητες άφησε τις σημαντικότερες ερωτήσεις των ευρωβουλευτών ο επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, κατά τη χθεσινή ακρόασή του από τους προέδρους των πολιτικών σχηματισμών του Ευρωκοινοβουλίου.

O Ζούκερμπεργκ υποσχέθηκε ότι θα απαντήσει γραπτώς, ενώ ξεκίνησε την τοποθέτησή του με μία συγγνώμη: «Είτε πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις, για ανάμειξη ξένων στις εκλογές ή για προγραμματιστές που έκαναν κατάχρηση των δεδομένων των χρηστών, δεν αντιμετωπίσαμε με αρκετά ευρύ τρόπο τις ευθύνες μας. Ηταν λάθος και ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό», είπε.

Μετά την υπόθεση της εταιρείας Cambridge Analytica, που εκμεταλλεύθηκε τα δεδομένα 87 εκατ. χρηστών, ο Ζούκερμπεργκ είπε ότι έχουν εξεταστεί χιλιάδες εφαρμογές και ότι περίπου 200 έχουν καταργηθεί. Σημείωσε, επίσης, ότι το Facebook αναπτύσσει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης και προσλαμβάνει περισσότερους εργαζομένους, ώστε να εντοπίζει προβληματικό περιεχόμενο χωρίς να χρειάζεται να το επισημάνουν οι χρήστες. Ο Ζούκερμπεργκ προσέθεσε ότι οι επενδύσεις στην ασφάλεια των χρηστών θα έχουν επίδραση στα οικονομικά της εταιρείας του, αλλά ότι «το να κρατάμε ασφαλείς τους ανθρώπους θα είναι πάντα πιο σημαντικό από το να μεγιστοποιούμε τα κέρδη μας».

Μεταξύ των δεκάδων ερωτήσεων, τις οποίες ο Ζούκερμπεργκ δεν απάντησε, ήταν οι εξής: Ποιοι και με ποια κριτήρια αποφασίζουν ποιο είναι το κατάλληλο περιεχόμενο; Μήπως τα κριτήρια για αυτή την επιλογή πρέπει να είναι δημόσια; Θα δώσει το Facebook την επιλογή στους χρήστες να αυτοεξαιρεθούν από την στοχευμένη διαφήμιση;

Η νέα νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR), που το Facebook έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει, προβλέπει πλήρη έλεγχο από τους χρήστες των προσωπικών δεδομένων τους. Θα δώσει, ως εκ τούτου, το Facebook στους χρήστες πρόσβαση στο «προφίλ μάρκετινγκ» που έχει δημιουργήσει για τον καθένα; Και τέλος, μπορεί να δεσμευθεί ότι θα υπάρξει διαχωρισμός του Facebook από το WhatsUp;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«Get ATM Raw Card and Make it Complete You can hack and log on to ATMs without having to carry it Arms. ...»
MARK DOROTHY  |  16:53

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X