ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:14
 

Ανεβάζει τον πήχη η Τουρκία στην Συρία

Νέες περιοχές της Συρίας στον στόχαστρο της Τουρκίας

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Μετά την κατάληψη του Άφριν και την ανάπτυξη τουρκικών δυνάμεων στα περίχωρα του Μίμπιτς, η Άγκυρα δρομολογεί νέα σχέδια για τις περιοχές της Συρίας που ελέγχουν οι Κούρδοι.

«Μετά από την περιοχή Μίμπιτς της Συρίας θα καθαριστούν από τις τρομοκρατικές οργανώσεις και το Κομπάνι, το Καμίσλι και το Χασέκε», διαμήνυσε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιν Αλί Γιλντιρίμ, ο οποίος σε λίγες ημέρες περνά στην ιστορία ως ο τελευταίος Πρωθυπουργός της Τουρκίας, καθώς η γειτονική χώρα υιοθετεί πλήρως προεδρικό σύστημα.

Στα πλαίσια μιας προεκλογικής ομιλίας του στην Σμύρνη, ο Μπιν Αλί Γιλντιρίμ, αφού σημείωσε πως οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις επιδιώκουν να αλλάξουν τα σύνορα στη Μέση Ανατολή, τόνισε τα εξής: «Η Τουρκία σήμερα πρέπει να είναι ισχυρή όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία. Διότι υπάρχει ένα σχέδιο στην περιοχή μας. Το σχέδιο είναι το εξής, θέλουν να ιδρύσουν ένα τρομοκρατικό κράτος στα νότια σύνορα μας. Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις μετά από 100 χρόνια σκαρώνουν παιχνίδια πάλι εδώ. Με τις Επιχειρήσεις Ασπίδα του Ευφράτη και Κλαδί Ελιάς των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων χάλασε αυτό το παιχνίδι. Έτσι καθάρισαν από την τρομοκρατία μια έκταση περίπου 4 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων στα βόρεια της Συρίας».

«Τώρα προσπαθούμε να θέσουμε υπό έλεγχο την περιοχή που επεκτείνεται από τα βόρεια του Ιράκ μέχρι το Κάντιλ», πρόσθεσε ο κ. Γιλντιρίμ, ο οποίος έστειλε στην Ουάσιγκτον το εξής μήνυμα: «Ο βραχίονας της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK , PYD, YPG, με την προμήθεια όπλων και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής δυστυχώς απέκτησε δύναμη από τα ανατολικά του Ποταμού Ευφράτη μέχρι το Καμίσλι, δηλαδή σε μια έκταση περίπου 650 χιλιομέτρων, στις περιοχές όπως Κομπάνι, Καμίσλι, Χασέκε. Ο επόμενος στόχος είναι η μετατροπή και των συγκεκριμένων περιοχών σε ασφαλείς περιοχές».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Αβέρωφ: Δε βοηθούν οι δηλώσεις Άντρου

«…ενώ η χολή που εκρέει από το στόμα του Προέδρου και των συναγερμικών λατζιναρκών είναι απείρως ...»
Ai Em  |  15:39

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Aγαπητέ ΑΚΑ, Έχετε δίκαιο αλλά αυτοί οι άνθρωποι λόγω των ανεπαρκειών του εκλογικού σώματος των ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  15:07

Αβέρωφ: Δε βοηθούν οι δηλώσεις Άντρου

«"...δεν βοηθά στην προσπάθεια από τη μια να καταδικαστεί η τουρκική προκλητικότητα και από την άλλη ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  15:00

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Δυστυχώς κ. Σαβεριάδη, ό,τι και να πείτε στον Άντρο Κυπριανού, δεν πρόκειται να το αντιληφθεί. Οι ...»
ΑΚΑ  |  09:27

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X