ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άνθρωπος του Ερντογάν πρωταγωνιστεί σε αμερικανικό σκάνδαλο

Ο γενικός διευθυντής της τουρκικής κοινοπραξίας Limak Νιχάτ Όζντεμιρ φέρεται να δωροδόκησε αξιωματούχο του State Department.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ο αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Zaldy N. Sabino, ο οποίος κατηγορήθηκε με το πρόσχημα της εμπλοκής του σε σχέδιο απάτης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ξένο τύπο, φέρει στενούς δεσμούς με την τουρκική κοινοπραξία Limak Holding και τον γενικό διευθυντή Νιχάτ Όζντεμιρ. Πρόκειται για εταιρεία που έχει στενούς δεσμούς της με το τουρκικό κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στις 4 Απριλίου έδωσε στη δημοσιότητα κατηγορητήριο 25 σελίδων για τον αξιωματικό Zaldy N. Sabino, ο οποίος κατηγορείται για συνομωσία, δωροδοκία, απάτη και ψευδείς δηλώσεις.

Το κατηγορητήριο δείχνει ότι μεταξύ του Νοεμβρίου του 2012 και τις αρχές του 2017, «ο Sabino και ο ιδιοκτήτης τουρκικής κατασκευαστικής εταιρείας φέρεται να εμπλέκονται σε σχέδιο απάτης και σύναψης συμβάσεων. Ο Sabino φέρεται να έλαβε τουλάχιστον $239.300 σε μετρητά από τον Τούρκο επιχειρηματία Νιχάτ Όζντεμιρ καθώς επέβλεπε κατασκευαστικές συμβάσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που ανατέθηκαν στους συνεργάτες του τουρκικού ιδιοκτήτη».

Ο Sabino κατηγορείται για την απόκρυψη της παράνομης σχέσης του με την εταιρία Limak Holding η οποία έχει στενούς δεσμούς με το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας και είναι μια από τις εταιρείες του ομίλου που συμμετάσχει στην κοινοπραξία δημιουργίας του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.

Ο γενικός διευθυντής του ομίλου, Νιχάτ Όζντεμιρ, διατηρεί προσωπικές σχέσεις με τον Τούρκο Πρόεδρο και στο παρελθόν βρέθηκε στη διοίκηση του τουρκικού αθλητικού κολοσσού Φενέρμπαχτσε, ενώ σήμερα το όνομα του ακούγεται για την προεδρία της τουρκικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Ας σημειωθεί ότι ο όμιλος Limak διατηρεί εμπορική δραστηριότητα και στα κατεχόμενα, με τις διαφημίσεις του να ξεχωρίζουν σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση