ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απειλές Λαβρόφ στον ΟΗΕ: Εχουμε φθάσει σε επικίνδυνο όριο

Ο Λαβρόφ προήδρευσε της συνεδρίασης που είχε ως θέμα την πολυμέρεια και τον ιδρυτικό Χάρτη του ΟΗΕ, επειδή η Ρωσία έχει τη μηνιαία εκ περιτροπής προεδρία του 15μελούς οργάνου για τον Απρίλιο

Kathimerini.gr

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ότι ο κόσμος έχει φτάσει σε μια κατάσταση πιο επικίνδυνη ακόμη και από εκείνη κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Λαβρόφ προήδρευσε της συνεδρίασης που είχε ως θέμα την πολυμέρεια και τον ιδρυτικό Χάρτη του ΟΗΕ, επειδή η Ρωσία έχει τη μηνιαία εκ περιτροπής προεδρία του 15μελούς οργάνου για τον Απρίλιο.

«Όπως συνέβαινε στον Ψυχρό Πόλεμο, έχουμε φτάσει στο επικίνδυνο, ενδεχομένως ακόμη πιο επικίνδυνο, όριο», δήλωσε.

Ο Γ.Γ του ΟΗΕ επέκρινε στην Ρωσία

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία «προκαλεί μαζικά δεινά και καταστροφές στην χώρα και τον λαό της» και τροφοδοτεί την «παγκόσμια οικονομική αναταραχή που προκλήθηκε από την πανδημία της Covid-19».

«Οι εντάσεις μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων βρίσκονται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο. Το ίδιο και οι κίνδυνοι σύγκρουσης, λόγω ατυχήματος ή λανθασμένου υπολογισμού», δήλωσε ο Γκουτέρες στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση