ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αρχηγός IRGC: «Το Ιράν θα καταστρέψει τα αμερικανικά πολεμικά πλοία εάν απειληθεί η ασφάλεια της Τεχεράνης»

«Διέταξα τις ναυτικές δυνάμεις μας να καταστρέψουν οποιαδήποτε αμερικανική “τρομοκρατική” απειλή στον Περσικό Κόλπο που θα απειλήσει την ασφάλεια των στρατιωτικών ή μη στρατιωτικών ιρανικών πλοίων»

Του Νικόλα Βωνιάτη

Το Ιράν θα καταστρέψει τα αμερικανικά πολεμικά πλοία εάν απειληθεί η ασφάλεια της Τεχεράνης στον Περσικό Κόλπο, δήλωσε ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης, Χουσεΐν Σαλαμί, στην κρατική τηλεόραση την Πέμπτη, 23 Απριλίου, μια μέρα αφότου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Τεχεράνη για «παρενόχληση» των πλοίων των ΗΠΑ στη περιοχή.

«Διέταξα τις ναυτικές δυνάμεις μας να καταστρέψουν οποιαδήποτε αμερικανική “τρομοκρατική” απειλή στον Περσικό Κόλπο, που θα απειλήσει την ασφάλεια των στρατιωτικών ή μη στρατιωτικών πλοίων του Ιράν», δήλωσε ο Σαλάμι στην κρατική τηλεόραση.

«Η ασφάλεια του Περσικού Κόλπου είναι μέρος των στρατηγικών προτεραιοτήτων του Ιράν», υπογράμμησε ο Ιρανός υποστράτηγος.

Ο Τραμπ μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter την Τετάρτη 22 Απριλίου δήλωσε, ότι είχε δώσει εντολή στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, να ανοίξει πυρ και να βυθίσει ιρανικά πλοία που τυχόν παρενοχλήσουν αμερικανικά σκάφη στη θάλασσα του Κόλπου.

Πηγές: Reuters Iran, Sputnik

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Βωνιάτη

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση