ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Β. Κορέα: «Oλοταχώς» προχωρεί το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ

Διεξάγονται διαχωρισμός και εμπλουτισμός ουρανίου, κατά τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας

Kathimerini.gr

Το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας «προχωρεί ολοταχώς», δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) Ραφαέλ Γκρόσι κατά την ομιλία του στην ετήσια συνεδρίαση των κρατών-μελών του οργανισμού του τη Δευτέρα.

«Στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, το πυρηνικό πρόγραμμα προχωρεί ολοταχώς με εργασίες διαχωρισμού πλουτωνίου, εμπλουτισμού ουρανίου και άλλες δραστηριότητες», δήλωσε ο κ. Γκρόσι, ο οποίος τον περασμένο μήνα εξέδωσε έκθεση στην οποία αναφέρεται πως η Πιονγκγιάνγκ φαίνεται ότι έχει θέσει και πάλι σε λειτουργία έναν πυρηνικό αντιδραστήρα.

Πρόκειται για τον αντιδραστήρα για τον οποίο πιστεύεται ευρέως ότι έχει παραγάγει πλουτώνιο για πυρηνικά όπλα.

Νωρίτερα τη Δευτέρα η Βόρεια Κορέα είχε προειδοποιήσει ότι οι ΗΠΑ ρισκάρουν μια κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών με την προσφορά τεχνολογίας πυρηνοκίνητων υποβρυχίων στην Αυστραλία.

Επιπλέον η Πιονγκγιάνγκ, μέσω της Ακαδημίας της Επιστήμης Εθνικής Άμυνας (του κρατικού βορειοκορεατικού κέντρου ανάπτυξης και προμηθειών οπλισμού), ειρωνεύτηκε τη Νότια Κορέα για την πρόσφατη εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο ως «αδέξια» και «επιπόλαιη».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ασία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση