ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Bloomberg: Το ΝΑΤΟ δοκιμάζει υποβρύχια drones και τεχνητή νοημοσύνη για θαλάσσιες επιχειρήσεις

Στόχος είναι η προετοιμασία για τον εντοπισμό επικίνδυνων δραστηριοτήτων σε σχέση με τις υποβρύχιες υποδομές

Kathimerini.gr

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία δοκιμάζει υποβρύχια drones και τεχνητή νοημοσύνη για πιθανή χρήση κατά τη διάρκεια θαλάσσιων επιχειρήσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Δεκατέσσερις χώρες του ΝΑΤΟ, μαζί με τη Σουηδία, δοκιμάζουν θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη κατά τη διάρκεια άσκησης 12 ημερών στα ανοικτά των ακτών της Πορτογαλίας που ολοκληρώνεται την Παρασκευή, ανέφερε το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η συμμαχία δικαιολογεί τη διεξαγωγή τέτοιων ασκήσεων με πιθανές ρωσικές ενέργειες στο μέλλον, υποστηρίζει το πρακτορείο.

Στόχος των ασκήσεων είναι η προετοιμασία για τον εντοπισμό επικίνδυνων δραστηριοτήτων σε σχέση με τις υποβρύχιες υποδομές, πάντα κατά το Bloomberg.

Οπως δήλωσε ο Χανς-Βέρνερ Βίρμαν, επικεφαλής του τομέα του ΝΑΤΟ για την προστασία της υποβρύχιας υποδομής, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της κίνησης των πλοίων εάν βρεθούν σε μια κρίσιμη περιοχή πολλές φορές, γράφει το πρακτορείο. Στο μέλλον, τα ίδια τα καλώδια οπτικών ινών θα μπορούν να ανιχνεύουν απόπειρα παραβίασης, πιστεύει ο ίδιος.

Πηγή: Bloomberg, TASS

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση