ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βόρεια Κορέα: Μυστήριο με έξαρση «άγνωστης» εντερικής ασθένειας

Νέα πίεση δέχεται το σύστημα υγείας της Βόρειας Κορέας, ταυτόχρονα με την πανδημία του κορωνοϊού. Υποψίες ότι πρόκειται για χολέρα ή τύφο

Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η Βόρεια Κορέα έχει να αντιμετωπίσει μια νέα πρόκληση, καθώς βρίσκεται ενώπιον έξαρσης μιας άγνωστης γαστρεντερικής νόσου.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο KCNA, ο Κιμ Γιονγκ Ουν απέστειλε φάρμακα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στην παραθαλάσσια πόλη Χαετζού και στην κομητεία Καγνκριόνγκ για να βοηθήσει περίπου 800 οικογένειες που πάσχουν από την «οξεία εντερική πανδημία».

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τι ακριβώς ασθένεια είναι αυτή και πόσα ακριβώς άτομα έχουν μολυνθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με αξιωματούχο από τη Νότια Κορέα, υπάρχουν υποψίες ότι πρόκειται για επιδημία χολέρας ή τύφου.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας υπογράμμισε την ανάγκη να περιοριστεί η επιδημία αυτή άμεσα και να εφαρμοστούν μέτρα, όπως η καραντίνα των κρουσμάτων και η επιβεβαίωση τους μέσω επιστημονικών τεστ και επιδημιολογικής εξέτασης.

Παράλληλα, όπως αναμεταδίδει το KCNA, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε από τις αρχές «να κάνουν το καθήκον τους και να απαλλάξουν τον πόνο των ασθενών όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Σημειώνεται ότι η κομητεία Κανγκριόνγκ, όπου εντοπίστηκαν ύποπτα κρούσματα της άγνωστης ασθένειας, βρίσκεται σε μια από τις κύριες γεωργικές περιοχές της Βόρειας Κορέας, δημιουργώντας έτσι φόβους για προβλήματα με ελλείψεις τροφίμων.

Την ίδια ώρα, το σύστημα υγείας της απομονωμένης από τον πλανήτη χώρα δέχεται πίεση και από την πανδημία του κορωνοϊού.
Η Βόρεια Κορέα δεν ανακοινώνει επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19, αλλά τον αριθμό των ασθενών με «συμπτώματα πυρετού».

Την Παρασκευή, το KCNA μετέδωσε ότι 23.160 άτομα με «συμπτώματα πυρετού» εντοπίστηκαν στη χώρα.

Mε πληροφορίες από Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ασία  |  Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση