ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βόρεια Κορέα: Σπάνια αυτοκριτική για την αποτυχημένη εκτόξευση δορυφόρου

Απόφαση να διατηρηθεί η πολιτική για αύξηση της παραγωγής ισχυρών πυρηνικών όπλων

Η Βόρεια Κορέα αξιολόγησε την αποτυχημένη προσπάθειά της να εκτοξεύσει έναν δορυφόρο στρατιωτικής αναγνώρισης στα τέλη του περασμένου μήνα ως μια «πάρα πολύ σοβαρή» αδυναμία που «δεν μπορεί να αγνοηθεί» και δεσμεύτηκε να στείλει επιτυχώς άλλον δορυφόρο στο διάστημα σύντομα, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Πιονγκγιάνγκ τη Δευτέρα.

Η αναφορά αυτή έγινε κατά τη διάρκεια διευρυμένης τριήμερης συνεδρίασης της ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Κορέας έως την Κυριακή. Η συνεδρίαση κατέληξε επίσης να διατηρηθεί η πολιτική της χώρας για αύξηση της παραγωγής ισχυρών πυρηνικών όπλων, σύμφωνα με το επίσημο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA).

Η συνεδρίαση, στην οποία παρευρέθηκε ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, «άσκησε σκληρή κριτική» σε αξιωματούχους που συμμετείχαν στην ανεπιτυχή εκτόξευση του δορυφόρου στις 31 Μαΐου, λέγοντας ότι «διεξήγαγαν ανεύθυνα τις προετοιμασίες» για την εκτόξευση.

Οι επιστήμονες έλαβαν οδηγίες να προχωρήσουν σε ενδελεχή ανάλυση των αιτίων και να πραγματοποιήσουν επιτυχημένη εκτόξευση «σε σύντομο χρονικό διάστημα και έτσι να επιταχύνουν τη βελτίωση» των δυνατοτήτων πληροφοριών αναγνώρισης του στρατού της χώρας, ανέφερε το KCNA.

Στη συνάντηση υπογραμμίστηκε ότι η ανάπτυξη ενός στρατιωτικού δορυφόρου αναγνώρισης είναι «πολύ μεγάλης σημασίας» για την «πλήρη προετοιμασία για μάχη» μεταξύ των βασικών στόχων πέντε σημείων που ορίζονται στο πενταετές σχέδιο εθνικής άμυνας από το 2021.

Το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος κάλεσε επίσης «τον κλάδο της εθνικής άμυνας να τηρήσει με συνέπεια τον προσανατολισμό της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων» και την ενίσχυση της πυρηνικής δύναμης, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.

Αναφερόμενη στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα, η έκθεση σημείωσε «την εξαιρετικά επιδεινούμενη κατάσταση ασφαλείας» στην κορεατική χερσόνησο λόγω «των απερίσκεπτων πολεμικών κινήσεων των εχθρικών δυνάμεων» και κάλεσε για ταχεία απάντηση.

Το Πολιτικό Γραφείο αναγνώρισε ότι «τα επιθετικά αντίμετρα πρέπει πάντα να λαμβάνονται δυναμικά χωρίς καθυστέρηση ενάντια στην σκόπιμη και απροκάλυπτη κλιμάκωση της στρατιωτικής έντασης του εχθρού» και η συνεδρίαση της ολομέλειας «ενέκρινε ομόφωνα συγκεκριμένα σχέδια και τρόπους αντεπίδρασης», ανέφερε το KCNA χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: Kyodo News

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση