ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέο σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ισπανία – Τρένο προσέκρουσε σε γερανό

Τέταρτο περιστατικό σε λίγα 24ωρα - Για ελαφρά τραυματίες κάνουν λόγο ισπανικά ΜΜΕ

Ενα ακόμη σιδηροδρομικό ατύχημα έλαβε χώρα στην Καρθαγένη της Ισπανίας, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, τρένο προσέκρουσε σε γερανό.

Οπως μεταδίδει η «Vanguardia», η σύγκρουση προκάλεσε μόνο ελαφρείς τραυματισμούς.

Σύμφωνα με το Κέντρο Συντονισμού Εκτακτων Αναγκών, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο EFE, οι τραυματίες ανέρχονται σε τρεις, αν και τοπικά Μέσα αναφέρουν ότι υπήρξε μόνο ένας.

Η σύγκρουση, τα αίτια της οποίας παραμένουν άγνωστα, δεν προκάλεσε εκτροχιασμό του συρμού, ο οποίος παρέμεινε στις γραμμές.

Σύμφωνα με το Μέσο «Onda Regional», η σύγκρουση έλαβε χώρα ανάμεσα στον Δήμο Αλούμπρες και στη συνοικία Λα Εσπεράνθα.

Ομάδες έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων πυροσβεστών και ιατρικού προσωπικού, έχουν αναπτυχθεί στο σημείο.

Ο ισπανικός σιδηροδρομικός φορέας Adif γνωστοποίησε μέσω «X» ότι η κυκλοφορία στη γραμμή αυτή διακόπηκε.

Δύο ακόμη σιδηροδρομικά δυστυχήματα

Η σημερινή σύγκρουση έλαβε χώρα στην περιοχή Μούρθια και έρχεται λίγες ημέρες μετά τη φονική σύγκρουση τρένων μεγάλης ταχύτητας την Κυριακή στη νότια Ανδαλουσία με 43 νεκρούς και ένα ακόμα σιδηροδρομικό δυστύχημα την Τρίτη στη βορειοανατολική Καταλωνία, από το οποίο έχασε τη ζωή του ο οδηγός του τρένου.

Το βράδυ της Τρίτης καταγράφηκε μάλιστας ένας ακόμη εκτροχιασμός, και πάλι στην Καταλωνία. Ενας συρμός που μετέφερε 10 επιβάτες εκτροχιάστηκε εξαιτίας λίθων στις ράγες, στην περιφέρεια της Χιρόνα, βορείως της Βαρκελώνης.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό, ωστόσο, δεν καταγράφηκαν τραυματισμοί σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Τριήμερη απεργία των μηχανοδηγών

Σημειώνεται ότι το συνδικάτο των μηχανοδηγών της Ισπανίας SEMAF προκήρυξε τριήμερη πανεθνική απεργία για τις 9, 10 και 11 Φεβρουαρίου, με αίτημα τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, μετά τα δυστυχήματα, τα οποία βύθισαν στο πένθος τη χώρα.

Στην ανακοίνωσή του το συνδικάτο διευκρίνισε ότι η απεργία αφορά «όλους τους μηχανοδηγούς των διαφόρων εταιρειών του τομέα».

Με πληροφορίες από Reuters, TVE, La Vanguardia

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X

Μπες στο μυαλό των
αγαπημένων σου αρθρογράφων

Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο τη στιγμή που δημοσιεύεται.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Απόκτησε συνδρομή με €50 τον χρόνο για πρόσβαση στην έντυπη έκδοση.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ