ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βρετανία: Η μικρότερη αύξηση θανάτων από το τέλος Μαρτίου

Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 288 θάνατοι εντός και εκτός νοσοκομείων, φτάνοντας συνολικά τις 28.734

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τη χαμηλότερη ημερήσια αύξηση σε θανάτους λόγω κορωνοϊού από το τέλος Μαρτίου κατέγραψε κατά το 24ωρο έως τις 5 το απόγευμα της Κυριακής το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 288 θάνατοι εντός και εκτός νοσοκομείων, φτάνοντας συνολικά τις 28.734.

Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ σημείωσε, ωστόσο, ότι οι αριθμοί τείνουν να είναι χαμηλότεροι μετά από τα Σαββατοκύριακα και ότι από αύριο αναμένεται να είναι κατά τι αυξημένοι.

Ο αναπληρωτής αρχίατρος της κυβέρνησης καθηγητής Τζόναθαν Βαν Ταμ σχολίασε ότι ο ρυθμός αύξησης των θανάτων μειώνεται «αργά αλλά σταθερά».

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 3.985 υπερβαίνοντας τις 190.000 κατά 584.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων μειώθηκε ακόμα περισσότερο, πέφτοντας για πρώτη φορά εδώ και εβδομάδες κάτω από τις 14 χιλιάδες, στις 13.258. Οι διαθέσιμες κλίνες αυξημένης φροντίδας έχουν αυξηθεί σε 3.413.

Ο κ. Χάνκοκ ανακοίνωσε, εξάλλου, την έναρξη πιλοτικής χρήσης μεταξύ ιατρών και νοσηλευτών στη Νήσο Γουάιτ στη Μάγχη μιας νέας εφαρμογής για έξυπνες κινητές συσκευές από το εθνικό σύστημα υγείας NHS, που ειδοποιεί το χρήστη για πιθανή έκθεσή του σε άτομο που έχει αναφέρει συμπτώματα του κορωνοϊού.

Η εφαρμογή αποτελεί εργαλείο της εκτεταμένης επιχείρησης «ελέγχου, ιχνηλάτησης και απομόνωσης» που θα θέσει σύντομα σε εφαρμογή η βρετανική κυβέρνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση