ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βρετανία: Οι επτά χώρες που παραμένουν στην κόκκινη ταξιδιωτική λίστα

Τι ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης η βρετανική κυβέρνηση

ΚΥΠΕ

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ότι οι χώρες στην κόκκινη ταξιδιωτική λίστα του κορωνοϊού για αφίξεις στην Αγγλία μειώνονται από την προσεχή Δευτέρα από 54 σε μόλις επτά.

Οι αφίξεις από τις χώρες αυτές συνεχίζουν να έχουν την υποχρέωση δεκαήμερης καραντίνας σε προεπιλεγμένο ξενοδοχείο με κόστος 2.285 λιρών που επωμίζεται ο ταξιδιώτης, καθώς και υποβολής σε δύο τεστ τύπου PCR.

Για τις αφίξεις από όλες τις υπόλοιπες χώρες που είναι εκτός κόκκινης λίστας προβλέπεται από την αρχή της εβδομάδας πως οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού χρειάζεται μόνο να συμπληρώνουν φόρμα εντοπισμού επιβάτη πριν από το ταξίδι και να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ τύπου PCR τη δεύτερη ημέρα από την άφιξη. Μέχρι το τέλος του μήνα το τεστ αυτό θα αντικατασταθεί από το φθηνότερο rapid test πλευρικής ροής.

Για τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες απαιτείται διαγνωστικό τεστ πριν από το ταξίδι προς την Αγγλία και δύο τεστ PCR μετά από την άφιξη.

Εκτός κόκκινης λίστας τίθενται από τη Δευτέρα χώρες όπως η Νότια Αφρική, η Βραζιλία και το Μεξικό, δηλαδή χώρες όπου είχαν εμφανιστεί επικίνδυνες μεταλλάξεις.

Οι επτά «κόκκινες» χώρες είναι ο Παναμάς, η Κολομβία, η Βενεζουέλα, το Περού, ο Ισημερινός, η Αϊτή και η Δομινικανή Δημοκρατία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση