ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βρετανία: Σάλος από τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε φιλανθρωπικό δείπνο

Προσκεκλημένοι ήταν μόνο άνδρες, με 130 νεαρές εμφανίσιμες γυναίκες να σερβίρουν και να τους κρατούν συντροφιά

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Το νοσοκομείο παίδων του Λονδίνου Great Ormond Street Hospital ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει όλες τις δωρεές που έχει λάβει τα προηγούμενα χρόνια από τη φιλανθρωπική λέσχη Presidents Club, μέλη της οποίας είναι πολιτικοί, επιχειρηματίες, τραπεζίτες και άλλα γνωστά ονόματα του βρετανικού δημόσιου βίου.

Η απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου έρχεται μετά από το σάλο που έχει προκαλέσει η πρωτοσέλιδη αποκάλυψη της εφημερίδας Financial Times ότι κατά το πρόσφατο επίσημο δείπνο της λέσχης για τη συλλογή δωρεών για φιλανθρωπικές οργανώσεις τα συμμετέχοντα μέλη προέβησαν σε διάφορες πράξεις που συνιστούν σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών που είχαν προσληφθεί ως «οικοδέσποινες» της βραδιάς.

Προσκεκλημένοι στο δείπνο στο πολυτελές ξενοδοχείο Dorchester του κεντρικού Λονδίνου ήταν μόνο άνδρες, περίπου 300 από τα μέλη του Presidents Club. Ωστόσο, οι διευθυντές της λέσχης είχαν αναθέσει σε πρακτορείο να βρει περίπου 130 νεαρές εμφανίσιμες γυναίκες για να σερβίρουν και να κρατούν συντροφιά στους προσκεκλημένους.

Μεταξύ αυτών των γυναικών ήταν και δύο νεαρές δημοσιογράφοι των Financial Times που αποκαλύπτουν στο ρεπορτάζ τους ότι με κάθε ευκαιρία οι προσκεκλημένοι στο δείπνο παρενοχλούσαν τις οικοδέσποινές τους.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι πολλοί από τους παρισταμένους άνδρες άγγιζαν τις γυναίκες με τρόπο ανάρμοστο και επιθετικό σε όλο τους το σώμα, ακόμα και κάτω από τα φορέματά τους, κάποιοι έκαναν ανήθικες προτάσεις λέγοντας ότι είχαν κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο, ενώ ένας άνδρας αποκάλυψε σε μία από τις δημοσιογράφους τα γεννητικά του όργανα στο πάρτι που ακολούθησε το δείπνο σε άλλη αίθουσα του ίδιου ξενοδοχείου.

Το ρεπορτάζ των Financial Times αναφέρει ότι η υπεύθυνη του πρακτορείου που προσέλαβε τις 130 γυναίκες τις είχε προϊδεάσει για τη συμπεριφορά των συμμετεχόντων στο δείπνο, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο από τα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Παρά το γεγονός ότι στον κατάλογο του δείπνου τονιζόταν ότι δεν πρέπει να υπάρξει σεξουαλική παρενόχληση του προσωπικού, την ίδια ώρα υπάλληλοι του πρακτορείου προέτρεπαν τις λιγότερο ζωηρές γυναίκες να δείχνουν πιο χαρούμενες με την παρέα των μελών του Presidents Club. Αναφέρεται δε ότι αν κάποια γυναίκα κρινόταν ότι περνούσε πολλή ώρα στην τουαλέτα άνδρες της ασφάλειας τις καλούσαν να επιστρέψουν στο χώρο του δείπνου.

Το ρεπορτάζ αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα κυρίως επιχειρηματιών και τραπεζιτών, αλλά και ενός βουλευτή των Συντηρητικών, που είτε βεβαιωμένα βρίσκονταν στο δείπνο είτε είχαν προσκληθεί.

Σημειώνεται επίσης ότι στη δημοπρασία που έγινε με σκοπό τη συλλογή χρημάτων, μεταξύ των διεκδικούμενων βραβείων ήταν εκτός από πολυτελή αυτοκίνητα ένα δείπνο με τον Υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ένα απογευματινό τσάι με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ, μία εγχείρηση πλαστικής στήθους για τη σύντροφο του νικητή και μία βραδιά σε γνωστό στριπ κλαμπ του Λονδίνου.

Ο σεξιστικός χαρακτήρας της βραδιάς έχει προκαλέσει δηλώσεις αποκήρυξης της λέσχης από διάφορους χορηγούς και υποστηρικτές.

Εκπρόσωπος του Great Ormond Street Hospital δήλωσε «σοκαρισμένος» από τις αποκαλύψεις τονίζοντας ότι διακόπτεται οποιαδήποτε σχέση του νοσοκομείου με το Presidents Club.

Η λέσχη φέρεται να έχει συγκεντρώσει εδώ και τρεις δεκαετίες πάνω από 20 εκατομμύρια λίρες σε φιλανθρωπικές δωρεές μέσα από τα ετήσια δείπνα.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μόνο πρόστιμο σε Παπουλή, Μερκή, Σοφρώνη

«Οι οπαδοί της Ανόρθωσης είναι μάλλον επικίνδυνοι, ίσως και οι χειρότεροι τα τελευταία χρόνια. Παλιά ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  18:39

ΥΠΕΣ: Θέλουμε να περιορίσουμε τους οικονομικούς μετανάστες

«Όταν έρθουν στην Κύπρο (στην μισή μας πατρίδα) ακόμα 100,000 Άραβες Πακιστανοί και Αφρικανοί σε λίγα ...»
Leon  |  18:31

Ανέβηκαν 12 σεντ τα καύσιμα σε ένα χρόνο

«Την ίδια ώρα, μερίδα κόσμου που θέλει να κατευνάσει τις ανησυχίες περί αύξησης των τιμών -όπως το Υπουργείο- ...»
YIANNOULIS  |  14:15

Ανέβηκαν 12 σεντ τα καύσιμα σε ένα χρόνο

«Το Κράτος, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΔΕΙ στους πολίτες !!! ΠΑΝΤΑ πέρνει, πέρνει ΠΕΡΝΕΙ !!!!!!!»
YIANNOULIS  |  14:02

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Πλησιάζει το τέλος της επιχειρηματολογίας της Υπεράσπισης του προέδρου Τραμπ

Δίκη Τραμπ: Η Έβδομη Μέρα

Με το τέλος να πλησιάζει στις επιχειρηματολογίες των Ρεπουμπλικανών και την Υπεράσπιση του προέδρου Τραμπ, η κλήτευση Μπόλτον ...
Newsroom K
 |  ΚΟΣΜΟΣ
X