ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:47
 

Brexit: Παράταση μέχρι τις 22 Μαΐου υπό προϋποθέσεις

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε σε μία παράταση, υπό την προϋπόθεση ότι η Συμφωνία Αποχώρησης θα επικυρωθεί από την Βουλή των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα.

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να προσφέρουν στο Ηνωμένο Βασίλειο δύο επιλογές για την παράταση του Brexit πέραν της προβλεπόμενης ημερομηνίας, της 29ης Μαρτίου, οι οποίες θα καθοριστούν από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των Βρετανών βουλευτών για την αποχώρηση της χώρας τους από την Ε.Ε, που αναμένεται να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα.

Σε περίπτωση που υπερψηφιστεί η πρόταση της Μέι, η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να παρατείνει την αποχώρηση της Βρετανίας μέχρι τις 22 Μαΐου, ενώ σε αντίθετη περίπτωση το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει χρονικό διάστημα μέχρι τις 12 Απριλίου, ώστε να ενημερώσει την Ενωση αν θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές του Μαΐου, αναφέρει η πρόταση των Ευρωπαίων ηγετών.

Αν η Βρετανία, αποφασίσει να λάβει μέρος στις ευρωεκλογές, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα μπορούσαν να συζητήσουν μία μεγαλύτερη παράταση, ειδάλλως η Βρετανία θα αποχωρήσει χωρίς συμφωνία από την Ε.Ε. στις 12 Απριλίου.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφωνεί σε μία παράταση μέχρι τις 22 Μαΐου, υπό την προϋπόθεση ότι η Συμφωνία Αποχώρησης θα επικυρωθεί από την Βουλή των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα», αναφέρει η πρόταση της Ε.Ε. για το Brexit.

«Αν η Συμφωνία Αποχώρησης δεν υπερψηφιστεί από την Βουλή των Κοινοτήτων, τότε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφωνεί σε μία παράταση του Brexit μέχρι τις 12 Απριλίου και περιμένει το Ηνωμένο Βασίλειο να υποδείξει τα επόμενα βήματα», σημειώνεται στην πρόταση της Ε.Ε.

Η Τερέζα Μέι αποδέχθηκε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Ντόναλντ Τουσκ.

Νωρίτερα, η Γαλλία εξέφρασε αντιρρήσεις στο αρχικό προσχέδιο της πρότασης, βάζοντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εναλλακτικές προτάσεις, όπως η 7η Μαΐου, ενώ συζητήθηκαν και τα ενδεχόμενα να προταθεί παράταση έως τα τέλη του έτους ή να μείνει ανοιχτή η ημερομηνία προς το παρόν.

Υπενθυμίζεται ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι έχει ζητήσει την αναβολή της ημερομηνίας εξόδου, μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Με πληροφορίες από Reuters, AP, BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X