ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Δεν θα χορέψω. Υπόσχομαι», λέει ο Ολαφ Σολτς εισερχόμενος στο TikTok

Ο Γερμανός καγκελάριος εντάχθηκε στην πλατφόρμα ανταλλαγής βίντεο σήμερα Δευτέρα

Kathimerini.gr

«Δεν θα χορέψω. Το υπόσχομαι. #TikTok», έγραψε ο Ολαφ Σολτς σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνοντας την ένταξή του στην κινεζική πλατφόρμα ανταλλαγής βίντεο.

Πολιτικοί ηγέτες, όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, επίσης εντάχθηκαν πρόσφατα στο TikTok.

Ο Γερμανός καγκελάριος άφησε για πρώτη φορά να εννοηθεί ότι θα εντασσόταν στην πλατφόρμα βίντεο κατά τη διάρκεια διαλόγου που είχε με πολίτες στη Δρέσδη στις 29 Φεβρουαρίου.

Εκστρατεία ενόψει ευρωεκλογών

Η παρουσία του Σολτς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενισχύεται, στο πλαίσιο της εκστρατείας του, ενόψει των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου και των κρίσιμων περιφερειακών εκλογών στα ανατολικά γερμανικά κρατίδια του Βρανδεμβούργου, της Θουριγγίας και της Σαξονίας τον Σεπτέμβριο.

Η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) είναι ήδη ενεργή στο TikTok, όπου προσελκύει νεότερους ψηφοφόρους.

Η απόφαση του Σολτς σηματοδοτεί επίσης τη νέα προσέγγιση της γερμανικής κυβέρνησης. Πέρυσι είχε εκφράσει ανησυχίες για την ασφάλεια στη χρήση της εφαρμογής, κινεζικής ιδιοκτησίας, και είχε διατάξει το προσωπικό των υπουργείων της να τη διαγράψει από συσκευές που σχετίζονται με την εργασία τους.

«Διευρύνεται το φάσμα των πληροφοριών»

Τον λογαριασμό του Σολτς στο TikTok, όπως και την «παρουσία» του σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, διαχειρίζεται το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης, το οποίο ανέφερε σε δελτίο Τύπου ότι «διευρύνει το φάσμα των πληροφοριών για τους πολίτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το TikTok για να ενημερωθούν και να συζητήσουν για την πολιτική».

«Εκτός από γνώσεις για το έργο του καγκελάριου και πληροφορίες για την κυβερνητική πολιτική, θα υπάρχει χώρος για σχόλια, ερωτήσεις και προτάσεις», ανέφερε το γραφείο Τύπου.

@teambundeskanzler

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση