ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διακήρυξη κατά του πολέμου υπέγραψαν οι ηγέτες στο Πόρτσμουθ

«Κοινή μας ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι η αδιανόητη φρίκη εκείνων των χρόνων δε θα επαναληφθεί ποτέ» αναφέρεται στη διακήρυξη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Διακήρυξη με την οποία δεσμεύονται να μην επαναληφθούν οι φρικαλεότητες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου υπέγραψαν οι 16 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων που παρέστησαν στους εορτασμούς στο Πόρτσμουθ για την 75 επέτειο της παραμονής της D-Day, της συμμαχικής απόβασης στις ακτές της Νορμανδίας.

«Διαβεβαιώνουμε ότι είναι κοινή μας ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι η αδιανόητη φρίκη εκείνων των χρόνων δε θα επαναληφθεί ποτέ», αναφέρεται στη διακήρυξη.

Συνεχίζει σημειώνοντας ότι «τα τελευταία 75 χρόνια οι χώρες μας έχουν υπερασπιστεί την ειρήνη στην Ευρώπη και παγκοσμίως, τη δημοκρατία, την ανοχή και το κράτος δικαίου».

Εκφράζεται η εκ νέου δέσμευση όλων των ηγετών «σήμερα σε αυτές τις κοινές αξίες επειδή υποστηρίζουν τη σταθερότητα και την ευημερία των κρατών και των λαών μας. (...) Δεσμευόμαστε ότι θα εργαστούμε εποικοδομητικά ως φίλοι και σύμμαχοι για να βρούμε κοινό έδαφος όπου έχουμε διαφορές απόψεων και θα εργαστούμε μαζί για να επιλύσουμε διεθνείς εντάσεις ειρηνικά».

Το κείμενο καταλήγει: «Θα διασφαλίσουμε ότι οι θυσίες του παρελθόντος δε θα είναι ποτέ επί ματαίω και δε θα ξεχαστούν ποτέ».

Η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι εξέφρασε τη χαρά της για την υπογραφή αυτής της «ιστορικής» διακήρυξης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial ...»
Susan Benson  |  01:52

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X