ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διευρύνει την ακτίνα δράσης του στην Λιβύη ο Ερντογάν

Με εντολή της Άγκυρας έρχεται νέα επίθεση κατά του Χαφτάρ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Με εντολή της τουρκικής κυβέρνησης, οι συμμαχικές δυνάμεις της Τρίπολης ετοιμάζονται για μια νέα σημαντική επίθεση στα παράλια της Λιβύης. Η Τουρκία επιχειρεί να διευρύνει την ακτίνα δράσης της στην Λιβύη όσο το δυνατόν περισσότερο για να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου και στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του προβλήματος από θέση ισχύος.

Οι δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης (GNA) απέχουν 50 χλμ. από το κέντρο της Σίρτης και είναι έτοιμες να καταλάβουν τη στρατηγική κεντρική πόλη, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολίας, επικαλούμενο έναν στρατιωτικό αξιωματούχο.

Οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις του στρατού GNA προχωρούν προς την Σίρτη κατόπιν εντολών του Φαγιέζ Αλ-Σαρράζ, του αρχηγού της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της χώρας, δήλωσε ο διοικητής του στρατού της Λιβύης, στρατηγός Χουσεΐν Αλ Σαλτάτι.

Από τον Απρίλιο του 2019, το GNA αγωνίζεται για να αποτρέψει μια επίθεση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) για να καταλάβει την πρωτεύουσα Τρίπολη. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι δυνάμεις του LNA υπέστησαν σημαντικές απώλειες καθώς η στρατιωτική υποστήριξη της Τουρκίας παρείχε το πάνω χέρι στο GNA στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Έρχεται νέα επίθεση

«Περιμένουμε οδηγίες. Οι δυνάμεις μας λαμβάνουν πρόσθετη υποστήριξη. Θα ολοκληρώσουμε τις απαραίτητες προετοιμασίες και θα συνεχίσουμε να προχωρούμε προς τη Σίρτη», ανέφερε στο Ανατολίας, δήλωσε ο Αλ Σαλτάτι.

Η εκστρατεία GNA στην κεντρική Λιβύη ακολουθεί την πρόσφατη κατάληψη του τελευταίου μεγάλου προπύργιου του LNA στην Ταρχούνα.

Ο διοικητής του GNA εξέφρασε την εκτίμησή του σε εμπειρογνώμονες που ήρθαν από την Τουρκία για να αποναρκοποιήσουν τα εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί από το LNA και για να διασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή των αμάχων στα σπίτια τους, αναφέρει επίσης, το Ανατολίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση